Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οριστικό: Η Renault αναβιώνει την Alpine

Ελλάδα 7:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οριστικό: Η Renault αναβιώνει την Alpine

ΝΕΑ

Οριστικό: Η Renault αναβιώνει την Alpine

ΝΕΑ

Όπως σας είχε ενημερώσει από τις αρχές Οκτωβρίου το NewsAuto.gr, η Renault επέλεξε την Caterham για την αναβίωση της θρυλικής Alpine. Τις επίσημες ανακοινώσεις θα κάνει το πρωί της Δευτέρας 5 Νοεμβρίου ο Κάρλος Γκον. Ο διευθύνων σύμβουλος της Renault θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για τη στρατηγική της εταιρείας και σύμφωνα με τις πληροφορίες του NewsAuto.gr θα ανακοινώσει την επίτευξη συμφωνίας με τη βρετανική Caterham. Αυτό που μένει να δούμε είναι αν η γραμμή παραγωγής θα βρίσκεται στο εργοστάσιο της Alpine στη Διέππη ή κάπου αλλού.

Advertisement
Advertisement

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι το λανσάρισμα της νέας Alpine θα γίνει σε περίπου τρία χρόνια, με το sport αυτοκίνητο να ζυγίζει λίγο πάνω από 1.000 kg και ο κινητήρας του να ξεπερνά σε ισχύ τα 200 PS. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ετήσια παραγωγής έως 10.000 μονάδων και αρχική τιμή κάτω από τις 40.000 ευρώ.

Τον περασμένο Μάιο η Renault μας έδωσε μία πρόγευση των διαθέσεων της, παρουσιάζοντας  το πρωτότυπο Alpine A110-50, μήκους 4,33 m. Βασίζεται στο σωληνωτό πλαίσιο του αγωνιστικού Megane Trophy, από το οποίο δανείζεται και τον κινητήρα, τον τοποθετημένο στο κέντρο και προς τα πίσω V6, χωρητικότητας 3,5 lt. και ισχύος 400 PS.[nggallery id=931]