Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ορατότητα 360 μοιρών στο νέο Note

Ελλάδα 10:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ορατότητα 360 μοιρών στο νέο Note

ΝΕΑ

Ορατότητα 360 μοιρών στο νέο Note

ΝΕΑ

«Ασπίδα ασφαλείας» ονομάζει η Nissan το πακέτο συστημάτων στο νέο Note, με στόχο την αποφυγή ατυχημάτων αλλά και τη διευκόλυνση του οδηγού στους ελιγμούς. Τέσσερις κάμερες – μία σε κάθε πλευρά του οχήματος – προσφέρουν ορατότητα 360 μοιρών στο νέο πολυμορφικό της Nissan. Οι εικόνες μεταδίδονται στην οθόνη 5,8 ιντσών της κεντρικής κονσόλας του Note, επιτρέποντας στον οδηγό να βλέπει τι συμβαίνει περιμετρικά του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Στον εξοπλισμό ασφαλείας περιλαμβάνονται επίσης συστήματα ειδοποίησης για όχημα στο «τυφλό» σημείο των εξωτερικών καθρεπτών, ακούσιας αλλαγής λωρίδας και ανίχνευσης κινούμενων ανθρώπων ή αντικειμένων προς το αυτοκίνητο.  Ανάλογα συστήματα τοποθετούνται σε μεγαλύτερα και ακριβότερα μοντέλα, όμως είναι η πρώτη φορά που τα συναντάμε σε αυτοκίνητο της μικρής κατηγορίας.

Το ευρωπαϊκών προδιαγραφών Note έκανε πρεμιέρα τον περασμένο Μάρτιο στη Γενεύη. Θα αρχίσει να κατασκευάζεται το καλοκαίρι στο εργοστάσιο του Σάντερλαντ, ενώ στην Ελλάδα αναμένεται το φθινόπωρο. Βασικός κινητήρας είναι ο τρικύλινδρος 1.2 με 80 PS και 11,2 kgm ροπής. Καταναλώνει σε μεικτό κύκλο 4,7 lt/100km και εκπέμπει 109 g. CO2 ανά km.

Στην υπερτροφοδοτούμενη παραλλαγή του, αποδίδει 98 PS και ροπή 14,5 kgm στις 4.400 rpm. Ο κομπρέσορας αποσυνδέεται από τον κινητήρα στις χαμηλές ταχύτητας, βελτιώνοντας την κατανάλωση καυσίμου. Σε συνδυασμό με start/stop και μηχανικό κιβώτιο η μέση κατανάλωση είναι 4,3 lt/100 km και οι εκπομπές ρύπων στα 99 g/km, ενώ με το CVT (συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων) οι ρύποι ανεβαίνουν στα 119 g/km. Ο 1.5 diesel με 90 PS, τον οποίο έχει εξελίξει η Nissan από κοινού με τη Renault, χρειάζεται 3,6 lt. καυσίμου ανά 100 km και εκπέμπει 95 g/km.[nggallery id=2384]

Advertisement
Advertisement