Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι κινητήρες του νέου Fiesta στην Ελλάδα

Ελλάδα 8:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι κινητήρες του νέου Fiesta στην Ελλάδα

ΝΕΑ

Οι κινητήρες του νέου Fiesta στην Ελλάδα

ΝΕΑ

Τον Ιανουάριο θα έρθει στη χώρα μας το ανανεωμένο Fiesta, με κυριότερο όπλο τους οικονομικούς και αποδοτικούς κινητήρες. Το σουπερμίνι της Ford δεν απέκτησε απλά νέα εμφάνιση, αλλά ταυτόχρονα ποιοτικότερο και πιο όμορφο εσωτερικό, με βελτιωμένη εργονομία. Το NewsAuto.gr βρέθηκε στη Ρώμη για την πρώτη οδηγική επαφή με το Fiesta και έμαθε ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για την… ελληνική έκδοση.

Advertisement
Advertisement

Άμεσα διαθέσιμοι – από τις αρχές του 2013 δηλαδή – θα είναι στη χώρα μας πέντε κινητήρες, τέσσερις βενζίνης και ένας πετρελαίου. Όλοι θα εκπέμπουν κάτω από 100 g. CO2 ανά km και άρα θα εξασφαλίζουν μηδενικά τέλη κυκλοφορίας. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται ο  1.0 EcoBoost, με δύο εκδόσεις ισχύος (100 και 125 PS). Συνδυάζονται με 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, σύστημα start/stop και καταναλώνουν σε μεικτό κύκλο 4,3 lt/100 km (99 g/km).

Ο τρικύλινδρος κινητήρας του 1 λίτρου έρχεται και χωρίς turbo, με 65 και 80 PS. Τόσο η μέση κατανάλωση όσο και ρύποι βρίσκονται στα ίδια επίπεδα με τις υπερτροφοδοτούμενες εκδόσεις. Ο κινητήρας diesel τον οποίο αναφέραμε είναι ο 1.6 Duratorq TDCi, απόδοσης 95 PS (επίσης με μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων). Χάρη στην τεχνολογία ECOnetic (start/stop, σύστημα επανάκτησης ενέργειας, αεροδυναμικό πακέτο, διαφορετική σχέση μετάδοσης στο κιβώτιο και ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης) εκπέμπει μόλις 87 g/km και καταναλώνει 3,3 lt/100 km.

Ο εξοπλισμός του νέου Fiesta περιλαμβάνει στάνταρ 7 αερόσακους και ESP, ενώ προαιρετικά μπορεί να παραγγελθεί με το Active City Stop για αποφυγή συγκρούσεων με χαμηλές ταχύτητες, το σύστημα ασφαλείας και ψυχαγωγίας SYNC, το MyKey για «προσωποποίηση» των κλειδιών ώστε οι νέοι οδηγοί να… επιτηρούνται από τους γονείς τους. Το Φεβρουάριο θα ενσωματωθεί στην οθόνη των 5 ιντσών και το σύστημα πλοήγησης.

Advertisement
Advertisement

Μείνετε συντονισμένοι στο NewsAuto για την πρώτη δοκιμή…

[nggallery id=1129]