Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι κινητήρες της νέας S-Class

Ελλάδα 17:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι κινητήρες της νέας S-Class

ΝΕΑ

Οι κινητήρες της νέας S-Class

ΝΕΑ

Η αποκάλυψη της νέας ναυαρχίδας της Mercedes έγινε άθελα στα μέσα του περασμένου Μαρτίου, όταν το αυτοκίνητο εντοπίστηκε χωρίς καμουφλάζ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων για το προωθητικό video. Πλέον έχουμε λεπτομέρειες και για τα μηχανικά μέρη της S-Class, η οποία θα παρουσιαστεί επίσημα στις 15 Μαΐου.

Advertisement
Advertisement

Από τη στιγμή του λανσαρίσματος θα είναι διαθέσιμοι τρεις κινητήρες, ενώ η γκάμα θα εμπλουτιστεί με νέα σύνολα μέσα στο 2014. Οι πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι θα δούμε και S-Class plug-in hybrid, που θα φορτίζει δηλαδή τις μπαταρίες της μέσω πρίζας. Βασική έκδοση με κινητήρα diesel είναι η S350 BlueTEC με τον 3λιτρο V6, οποίος αποδίδει 252 PS, ενώ στην κορυφή θα βρίσκεται η S500 με τον V8 βενζίνης των 4,6 lt. και ισχύ στα 435 PS. Και στις δύο περιπτώσεις το σύστημα μετάδοσης αποτελείται από το 7G-TRONIC PLUS, ενώ μελλοντικά θα δούμε και αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων.

Θα υπάρχει όμως και επιλογή με υβριδικό σύστημα, για την S400 HYBRID. Ο βενζινοκινητήρας των 3,5 lt. θα συνεργάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ για συνδυαστική ισχύ κοντά στα 325 PS. Εκτός από τη στάνταρ έκδοση αμαξώματος, θα υπάρχει και εναλλακτική με μακρύτερο μεταξόνιο κατά 13 cm, για ορισμένες αγορές όπως αυτή της Κίνας.[nggallery id=2138]