Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ντεμπούτο για το Pirelli P Zero Nero GT

Ελλάδα 14:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ντεμπούτο για το Pirelli P Zero Nero GT

ΝΕΑ

Ντεμπούτο για το Pirelli P Zero Nero GT

ΝΕΑ

Η Pirelli παρουσίασε τη νέα premium σειρά ελαστικών P Zero Nero GT, η οποία διευρύνει και αναβαθμίζει τη γκάμα P Zero Nero με νέα υλικά και αυξημένη επιφάνεια επαφής, ένα συνδυασμό που στοχεύει στη βελτίωση της αντοχής. Το νέο δημιούργημα της ιταλικής μάρκας διανέμεται  ήδη ανά τον κόσμο ενώ ο χαρακτηρισμός «Gran Turismo» υποδηλώνει πως το συγκεκριμένο ελαστικό δημιουργήθηκε ως προϊόν αντικατάστασης aftermarket, κατάλληλο για σπορ μοντέλα και sedan μεσαίου – μεγάλου κυβισμού.

Advertisement
Advertisement

Χρησιμοποιώντας σαν βάση το υπάρχον P Zero Nero, οι μηχανικοί της Pirelli δούλεψαν επί πέντε μήνες, πάνω στα υλικά, το σχέδιο πέλματος, την επιφάνεια επαφής και τις διαθέσιμες διαστάσεις.

Έτσι δημιουργήθηκε το νέο «GT», με βελτιωμένη διάρκεια ζωής κατά 20% χάρη στη χρήση γομών με ισορροπημένη περιεκτικότητα πυριτίου. Αυτό είναι αποτέλεσμα βελτιστοποίησης του σκελετού του ελαστικού και εκτιμάται ιδιαίτερα από τους οδηγούς οχημάτων επιδόσεων τελευταίας γενιάς.

Το τμήμα έρευνας & εξέλιξης των Ιταλών ασχολήθηκε επίσης με την αύξηση των διαθέσιμων διαστάσεων και των επιδόσεων. Σε διάστημα ενός χρόνου, η σειρά P Zero Nero GT θα περιλαμβάνει 60 διαστάσεις: 11 από αυτές είναι νέες και προορίζονται για αυτοκίνητα με τροχούς 17, 18 και 19-ιντσών.

Advertisement
Advertisement

Το νέο ελαστικό της Pirelli μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν εξοπλισμός αντικατάστασης aftermarket σε σπορ εκδόσεις αυτοκινήτων κατηγορίας B και C, μέχρι μεγαλύτερα sedan κατηγορίας E. Είναι κατάλληλο για μικρότερα μοντέλα όπως τα Volkswagen Polo και Golf, καθώς και το Audi A3, αλλά και για μεγαλύτερα όπως τα Volkswagen Passat, Opel Insignia, Volvo S60 και Mercedes C Class. Το P Zero Nero GT μπορεί να τοποθετηθεί σε μεγαλύτερα οχήματα όπως  τα Audi A6 ή Mercedes E Class.

Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanAuto)