Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό θα είναι το αυτοκίνητο του νέου Πάπα!

Ελλάδα 16:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτό θα είναι το αυτοκίνητο του νέου Πάπα!

ΝΕΑ

Αυτό θα είναι το αυτοκίνητο του νέου Πάπα!

ΝΕΑ

Συλλογή από οχήματα φαίνεται ότι κάνουν στο Βατικανό. Ετσι λίγους μήνες μετά  την παραλαβή του Kangoo Maxi Z.E., ο νέος Πάπας θα έχει στη διάθεσή του και μία ειδικά τροποποιημένη Mercedes M-Class, η οποία έχει γίνει το επίσημο «Popemobile».  Την παράδοση του «ιερού» οχήματος έκανε τον Δεκέμβριο στον Βενέδικτο τον 16ο  ο Πρόεδρος της Daimler, Ντίτερ Ζέτσε. Ο προηγούμενος Πάπας βέβαια δεν χρησιμοποίησε σχεδόν καθόλου το νέο αυτοκίνητό του, κάτι που αναμένεται να κάνει ο νέος Πάπας, ο Φραγκίσκος ο Α’.

Advertisement
Advertisement

Η παροχή αυτοκινήτων από τη Mercedes στον εκάστοτε Πάπα διαρκεί περισσότερο από 80 χρόνια, με μία Nurburg 460 να αποκτά το 1930 τον τίτλο του «πρώτου Popemobile». Ο Ποντίφικας θα χρησιμοποιεί την M-Class τόσο για τις μετακινήσεις του στο Βατικανό και την Ιταλία, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Τα αλεξίσφαιρα τζάμια επιτρέπουν στον κόσμο να έχει οπτική επαφή μαζί του, χωρίς βέβαια να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια του. Αν και δεν ανακοινώνεται κάτι σχετικό, υπάρχει θωράκιση τόσο στο πλάι όσο και στο πάτωμα του λευκού SUV.

Σε σχέση με τη G-Class που αντικαθιστά, η νέα M-Class έχει ευκολότερη πρόσβαση για τον Πάπα και πιο ευρύχωρο εσωτερικό. Το ύψος του αυτοκινήτου όμως έχει μειωθεί κατά λίγα cm, ώστε να χωρά πιο εύκολα στα μεταγωγικά αεροσκάφη. Για την κατασκευή του νέου Popemobile χρειάστηκε διάστημα 9 μηνών. Μετά το πέρας των καθηκόντων τους, τα αυτοκίνητα του Πάπα εκτίθενται τόσο στο Βατικανό όσο και στο Μουσείο της Mercedes στη Στουργάρδη.

[nggallery id=1198]

Advertisement
Advertisement