Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κοινός turbo βενζίνης από Daimler-Renault/Nissan

Ελλάδα 15:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κοινός turbo βενζίνης από Daimler-Renault/Nissan

ΝΕΑ

Κοινός turbo βενζίνης από Daimler-Renault/Nissan

ΝΕΑ

Δύο νέες μελλοντικές συνεργασίες ανακοίνωσαν στο περιθώριο της έκθεσης του Παρισιού η γερμανική Daimler και η σύμπραξη Renault-Nissan. Η πρώτη αφορά την από κοινού εξέλιξη και παραγωγή μίας νέας γενιάς 4κύλινδρων κινητήρων βενζίνης, με turbo και απευθείας ψεκασμό. Θα προσφέρουν εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση και περιορισμένους ρύπους και αναμένεται να εξοπλίσουν μοντέλα των Mercedes, Renault και Nissan από το 2016 και μετά.

Advertisement
Advertisement

Το δεύτερο πεδίο συνεργασίας έχει να κάνει με την παροχή τεχνογνωσίας από την Daimler στη Nissan για αυτόματα συστήματα μετάδοσης. Τα κιβώτια θα διαθέτουν τεχνολογία start/stop και θα κατασκευάζονται από τη θυγατρική της Nissan, Jatco, στο Μεξικό. Προορίζονται για μοντέλα της Nissan αλλά και της Infiniti, αρχής γενομένης από το 2016.

Την ανακοίνωση της συμφωνίας έκαναν τα αφεντικά των δύο κολοσσών, ο Κάρλος Γκον εκ μέρους της Renault-Nissan και ο Ντίτερ Ζέτσε από την πλευρά της Daimler. Επόμενο σημαντικό project θα είναι η ανάπτυξη τεχνολογίας κυψελών καυσίμου αλλά και νέων μπαταριών για υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι τα επόμενα smart fortwo και Renault Twingo θα μοιράζονται πάτωμα και κινητήρες (τρικύλινδροι).[nggallery id=643]