Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Θα έρθει ως… Dacia το Kwid;

Ελλάδα 22:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα έρθει ως… Dacia το Kwid;

ΝΕΑ

Θα έρθει ως… Dacia το Kwid;

ΝΕΑ

Πρόσφατα η Renault παρουσίασε στην Ινδία το Kwid, ένα μικρό crossover για τις αναπτυσσόμενες αγορές. Η τιμή του στην τοπική αγορά θα κυμαίνεται από 4.200 έως 5.600 ευρώ, καθιστώντας το προσιτό για τους κατοίκους της χώρας. Θα το δούμε άραγε κάποια στιγμή στην Ευρώπη;

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Μην ξεχνάμε ότι το Duster – το νο1 σε πωλήσεις μοντέλο του ομίλου Renault – διατίθεται σε αγορές όπως της Βραζιλίας με το σήμα της γαλλικής μάρκας και όχι της Dacia. Έτσι και το Kwid δεν αποκλείεται σε 2-3 χρόνια να κυκλοφορήσει στη δυτική Ευρώπη, ως Dacia. Κάπως έτσι το φαντάστηκε και ο γραφίστας Theophilus Chin, που δημιούργησε την ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα. Το Kwid θα τοποθετηθεί στη γκάμα της ρουμανικής μάρκας κάτω από το Duster και θα εφοδιάζεται και με 3κύλινδρους κινητήρες.

Το Kwid είναι το πρώτο αυτοκίνητο που βασίζεται στη νέα αρχιτεκτονική CMF-A (Common Module Family) της Renault-Nissan. Η CMF-A αφορά τα μικρά αυτοκίνητα, όπως τα επόμενα Micra και Clio. Σε αντίθεση με τις κοινές πλατφόρμες, η CMF επιτρέπετει στα διάφορα συμβατά μέρη (κινητήρας, καμπίνα επιβατών, εμπρός και πίσω κάτω τμήμα του αμαξώματος, ηλεκτρικά συστήματα) να… κουμπώνουν μεταξύ τους.

Advertisement
Advertisement

«Είναι κάτι σαν τα τουβλάκια της Lego. Μπορούμε να κάνουμε δεκάδες συνδυασμούς, δημιουργώντας διαφορετικά αυτοκίνητα για διαφορετικές ανάγκες», δήλωσε το αφεντικό της Renault-Nissan Alliance, Carlos Ghosn. Με αυτό τον τρόπο ο γαλλο-ιαπωνικός όμιλος καταφέρνει να περιορίζει το κόστος παραγωγής και άρα την τελική τιμή των αυτοκινήτων.