Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Volvo χορηγός στα Βραβεία Europa Nostra

Ελλάδα 17:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Volvo χορηγός στα Βραβεία Europa Nostra

ΝΕΑ

Η Volvo χορηγός στα Βραβεία Europa Nostra

ΝΕΑ

Στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού θα φιλοξενηθεί φέτος η  τελετή απονομής των Βραβείων Ευρωπαϊκής Πολιτισμικής Κληρονομιάς Europa Nostra 2013. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Ιουνίου και θα προεδρεύουν η Επίτροπος Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ανδρούλλα Βασιλείου και ο παγκοσμίου φήμης Ισπανός τενόρος και Πρόεδρος της Europa Nostra, Πλάθιντο Ντομίνγκο. Η διοργάνωση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Advertisement
Advertisement

Επίσημος Χορηγός του 50ου Επετειακού Συνεδρίου Europa Nostra και της Τελετής Απονομής είναι η Volvo Car Ελλάς. «Αποτελεί τιμή για την εταιρεία η υποστήριξη ενός τόσο σημαντικού θεσμού που ειδικά εφέτος αφ’ ενός εορτάζει την επέτειο των 50 χρόνων του, αφ’ ετέρου προβάλλει τη χώρα μας στο εξωτερικό και μας κάνει να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον», σχολίασε ο κ. Γιάννης Πετούλης, διευθύνων σύμβουλος της Volvo Car Ελλάς.

Το ενδιαφέρον για τα εφετινά Βραβεία Πολιτισμικής Κληρονομιάς γίνεται ακόμη μεγαλύτερο από το γεγονός ότι από τα  30 έργα που διακρίθηκαν για το 2013, η Ελλάδα απέσπασε 2 βραβεία: το κεντρικό κτίριο των Προπυλαίων της Ακρόπολης βραβεύεται στην κατηγορία «Συντήρησης», ενώ με βραβείο «Συνολικής Προσφοράς στον Πολιτισμό» τιμάται η Επιτροπή Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης (ΕΣΜΑ).

Η EUROPA NOSTRA – η φωνή της Πολιτισμικής Κληρονομιάς της Ευρώπης – αντιπροσωπεύει ένα αναπτυσσόμενο κίνημα για την προστασία της πολιτισμικής και φυσικής κληρονομιάς της Ευρώπης. Επιβραβεύει τις καλές επιδόσεις στον τομέα του πολιτισμού με τα Βραβεία τα οποία δίδει σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αγωνίζεται για την σωτηρία των μνημείων και πολιτισμικών τοπίων της Ευρώπης που βρίσκονται σε κίνδυνο, και προσπαθεί να επηρεάσει Ευρωπαϊκές και Διεθνείς πολιτικές σε σχέση με την πολιτισμική κληρονομιά.[nggallery id=2695]

Advertisement
Advertisement