Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η PSA στηρίζει τον Philippe Varin

Ελλάδα 1:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η PSA στηρίζει τον Philippe Varin

ΝΕΑ

Η PSA στηρίζει τον Philippe Varin

ΝΕΑ

Με τις φήμες να φουντώνουν και να θέλουν την οικογένεια Peugeot να ζητά την άμεση απομάκρυνση του Προέδρου της PSA Peugeot-Citroen, Philippe Varin, το εποπτικό συμβούλιο τάχθηκε υπέρ του 60χρονου Γάλλου. Με ανακοίνωσή του, εκφράζει «την πλήρη εμπιστοσύνη του στον Philippe Varin και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ, αλλά και στη στρατηγική που ακολουθούν».

Advertisement
Advertisement

Δημοσιεύματα έφεραν την οικογένεια Peugeot, το μεγαλύτερο μέτοχο του Ομίλου PSA, να είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένη με την αποτελεσματικότητα του Varin και των συνεργατών του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, του χρέωναν την πτώση των πωλήσεων, η οποία με τη σειρά της οδήγησε σε σημαντική πτώση της αξίας των μετοχών.

Τον περασμένο Φεβρουάριο η PSA και η General Motors ανακοίνωσαν την έναρξη στρατηγικής συνεργασίας, ύψους 2 δισ. δολαρίων ετησίως. Αρχικά οι κοινές προσπάθειες θα επικεντρωθούν σε μικρά και μικρομεσαία αυτοκίνητα, πολυμορφικά και crossover. Το 2016 αναμένεται να λανσαριστεί το πρώτο μοντέλο που θα μοιράζεται κοινή πλατφόρμα. Η οικογένεια Peugeot διατηρεί το 25,2% των μετοχών του Ομίλου PSA, ενώ η GM απέκτησε το 7%.