Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Lexus ετοιμάζει τον αντίπαλο των Q3, Χ1

Ελλάδα 14:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Lexus ετοιμάζει τον αντίπαλο των Q3, Χ1

ΝΕΑ

Η Lexus ετοιμάζει τον αντίπαλο των Q3, Χ1

ΝΕΑ

Τα επόμενα σχέδια για διεύρυνση της γκάμας της Lexus επεξεργάζονται τα στελέχη της θυγατρικής της Toyota και ανάμεσα σε αυτά είναι και η δημιουργία ενός πολυτελούς compact crossover. Όπως πληροφορήθηκε το NewsAuto.gr, έχει γίνει ένα σημαντικό κομμάτι της δουλειάς και πριν το τέλος του έτους ίσως δούμε το πρωτότυπο μοντέλο. Πιθανότερες ημερομηνίες ο Σεπτέμβριος στη Φρανκφούρτη και ο Νοέμβριος στο Τόκιο.

Advertisement
Advertisement

Μετά λοιπόν το νέο IS, οι σχεδιαστές και οι μηχανικοί της Lexus εργάζονται πυρετωδώς για να ετοιμάσουν έναν άξιο «αντίπαλο» σε μοντέλα όπως το Audi Q3, η BMW X1 και η αναμενόμενη Mercedes GLA. Ήδη έχουν εντοπιστεί υπερυψωμένα CT να εκτελούν χρέη αυτοκινήτου δοκιμών. Δημοσιεύματα αναφέρουν ως επικρατέστερο όνομα το NX για το νέο τετρακίνητο Lexus.

Η Lexus δεν ξεκινάει από το μηδέν, καθώς υπάρχει η εμπειρία από την παρουσία του RAV4 στην κατηγορία. Το δικό της βέβαια μοντέλο θα είναι πιο προηγμένο τεχνολογικά και με πλούσιες δόσεις πολυτέλειας στο εσωτερικό του. Ως πιθανοί κινητήρες, ακούγονται ένας νέος 2λιτρος βενζίνης για τη βασική έκδοση και ο γνωστός συνδυασμός 2.5 lt. βενζίνης και ηλεκτρικό μοτέρ για την υβριδική.[nggallery id=2688]