Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Hyundai ετοιμάζει 1.0 turbo με 106 PS

Ελλάδα 21:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Hyundai ετοιμάζει 1.0 turbo με 106 PS

ΝΕΑ

Η Hyundai ετοιμάζει 1.0 turbo με 106 PS

ΝΕΑ

Τη στρατηγική που θα ακολουθήσει στους τομείς των κινητήρων και των κιβωτίων μέσα στα επόμενα χρόνια, έκανε γνωστή ο Όμιλος Hyundai-Kia. Οι ανακοινώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια ετησίου συνεδρίου του κορεάτικου ομίλου, παρουσία μηχανολόγων από πολλές εταιρείες του ευρύτερου χώρου.

Advertisement
Advertisement

Στόχος των Κορεατών είναι να επεκτείνουν τη γκάμα των υπερτροφοδοτούμενων T-GDI βενζινοκινητήρων με νέα μέλη, αλλά και να αναπτύξουν νέα συστήματα μετάδοσης για πολυτελή μοντέλα. Ακολουθώντας την τάση του downsizing, η Hyundai θα κατασκευάσει μικρούς κινητήρες βενζίνης με turbo και άμεσο ψεκασμό, μικρότερους δηλαδή από τους 1.6 και 2.0 T-GDI που έχει ήδη στην κατοχή της.

Ο μικρότερος turbo κινητήρας θα είναι ο Kappa 1.0 TCI, με ισχύ 106 PS και 14 kgm ροπής. Η Hyundai υπόσχεται ότι θα εκπέμπει λιγότερους ρύπους από τον ατμοσφαιρικό ανάλογης χωρητικότητας, ενώ θα παράγει λίγους κραδασμούς και θόρυβο. Νέος κινητήρας στη γκάμα θα είναι και ο 1.2 T-GDI. Στην άλλη… πλευρά, αυτή των diesel κινητήρων, η Hyundai σχεδιάζει την εξέλιξη τους, από τον μικρό U έως τον 3λιτρο S.

Ανάλογα με τις απαιτήσεις κάθε αγοράς (π.χ. σε χώρες με ακραίες καιρικές συνθήκες) θα κατασκευάζονται κινητήρες που θα ανταποκρίνονται στις διαφορετικές απαιτήσεις. Ο περιορισμός της κατανάλωσης και των ρύπων θα επιτευχθεί και μέσω της εξέλιξης νέων κιβωτίων, μικρότερου βάρους και πιο αποδοτικών, τα οποία θα απευθύνονται στα πολυτελή μοντέλα του ομίλου.

Advertisement
Advertisement

[nggallery id=845]