Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πρεμιέρα για τη CLS 63 AMG Shooting Brake

Ελλάδα 4:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρεμιέρα για τη CLS 63 AMG Shooting Brake

ΝΕΑ

Πρεμιέρα για τη CLS 63 AMG Shooting Brake

ΝΕΑ

Οι «πρεσβευτές» της AMG, Ντέιβιντ Κούλθαρντ και Μίκα Χάκινεν, ανέλαβαν να συστήσουν για πρώτη φορά στο κοινό τη νέα CLS 63 AMG Shooting Brake, το μεγάλο πολυτελές coupe με τις 5 πόρτες. Η εκδήλωση «Night of the Stars» πραγματοποιήθηκε στο Χόκενχαϊμ την παραμονή του γερμανικού GP και οι δύο πρώην άσοι της Formula 1 παρουσίασαν την περιορισμένη έκδοση Edition 1, με τον 5.5 V8 biturbo να αποδίδει για την περίσταση 557 PS και 81,6 kgm ροπής.

Advertisement
Advertisement

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν – μεταξύ άλλων – ο επικεφαλής της Mercedes-Benz Motorsport, Νόρμπερτ Χάουγκ, το αφεντικό της ομάδας, Ρος Μπρόουν και οι Μίχαελ Σουμάχερ, Νίκο Ρόσμπεργκ. Οι πιλότοι της Mercedes AMG Petronas επισκέφθηκαν πριν λίγες ημέρες το εργοστάσιο της AMG στο Affalterbach και συμμετείχαν στη συναρμολόγηση του V8 biturbo. Δέχθηκαν βέβαια τις απαραίτητες συμβουλές και βοήθεια από ειδικούς της AMG και στη συνέχεια υπέγραψαν στο καπάκι του κινητήρα. Τα παραπάνω έγιναν για καλό σκοπό, καθώς η συγκεκριμένη CLS 63 AMG Shooting Brake Edition 1 θα δημοπρατηθεί σε φιλανθρωπική εκδήλωση τον προσεχή Δεκέμβριο.

Το ευρωπαϊκό λανσάρισμα τόσο της… απλής CLS 63 AMG Shooting Brake με τα 525 PS όσο και της «Edition 1» έχει προγραμματιστεί για τον προσεχή Οκτώβριο. Οι επιδόσεις τους είναι ανάλογες κάθε δημιουργήματος του οίκου AMG. Επιτάχυνση στα 100 km/h σε μόλις 4,4 sec (4,3 για την Edition 1), ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Η κατανάλωση σε μεικτό κύκλο είναι – με τη συμβολή και του start/stop – 10,1 lt./100 km και η εκπομπή ρύπων 235 gr. CO2 ανά km (κοινά στοιχεία και στις δύο εκδόσεις ισχύος του κινητήρα). Οι τιμές (στη Γερμανία πάντα) θα αρχίζουν από τα 117.512 και τα 128.639 ευρώ, αντίστοιχα.[nggallery id=247]