Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ζώνη ασφαλείας με αερόσακο στο νέο Mondeo

Ελλάδα 21:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ζώνη ασφαλείας με αερόσακο στο νέο Mondeo

ΝΕΑ

Ζώνη ασφαλείας με αερόσακο στο νέο Mondeo

ΝΕΑ

Το αμερικάνικο Explorer ήταν το πρώτο μοντέλο στο οποίο τοποθετήθηκαν πίσω ζώνες με ενσωματωμένο αερόσακο. Πλέον η τεχνολογία της Ford θα έρθει και στην Ευρώπη, κάνοντας πρεμιέρα στο νέο Mondeo, το οποίο αναμένεται στη Γηραιά Ήπειρο το πρώτο τρίμηνο του 2013. Η ζώνη με ενσωματωμένο αερόσακο είναι σχεδιασμένη για να μειώνει τους τραυματισμούς των πίσω επιβατών – κυρίως των παιδιών – στο κεφάλι, τον αυχένα και το θώρακα.

Advertisement
Advertisement

Σε καθημερινή χρήση, οι ζώνες ασφαλείας με σύστημα διόγκωσης λειτουργούν ως συμβατικές και είναι ασφαλείς γα χρήση με παιδικά καθίσματα. Σε περίπτωση ατυχήματος η ζώνη διογκώνεται και αυτόματα κατανέμει τις δυνάμεις πρόσκρουσης σε μία περιοχή πέντε φορές μεγαλύτερη από την επιφάνεια μιας συμβατικής ζώνης ασφαλείας.

Όπως συμβαίνει και με έναν συμβατικό αερόσακο, η συγκεκριμένη πίσω ζώνη ασφαλείας ενεργοποιείται όταν οι αισθητήρες ανιχνεύσουν σύγκρουση. Σε διάστημα μικρότερο των 40 χιλιοστών του δευτερολέπτου η ζώνη φουσκώνει πλήρως χάρη στο συμπιεσμένο αέριο που διαχέεται από ένα κύλινδρο στην πόρπη μέσα στη ζώνη. Αντίθετα με τους κοινούς αερόσακους που παράγουν θερμότητα όταν διογκώνονται, αυτός ο τύπος ζώνης της Ford διογκώνεται χρησιμοποιώντας κρύο συμπιεσμένο αέριο.

Advertisement
Advertisement