Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ετοιμάζει αντίπαλο του Α3 η Infiniti

Ελλάδα 8:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ετοιμάζει αντίπαλο του Α3 η Infiniti

ΝΕΑ

Ετοιμάζει αντίπαλο του Α3 η Infiniti

ΝΕΑ

Με τη συμμετοχή του Σεμπάστιαν Φέτελ ως δοκιμαστή οδηγού, έχει αρχίσει η διαδικασία εξέλιξης του μελλοντικού μικρομεσαίου μοντέλου της Infiniti. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 βρέθηκε πρόσφατα στην πίστα Πολ Ρικάρ – στη νότια Γαλλία – οδηγώντας τα μοντέλα της ιαπωνικής μάρκας αλλά και αυτά του ανταγωνισμού. Ο πιλότος της Red Bull Racing φέρει τον τίτλο του «διευθυντή επιδόσεων» της Infiniti.

Advertisement
Advertisement

Ο ρόλος του περιλαμβάνει την αξιολόγηση των αυτοκινήτων τόσο της Infiniti όσο και των άμεσων ανταγωνιστών (ανάμεσά τους η Audi, η BMW και η Mercedes) σε τομείς όπως το κράτημα, η αίσθηση από το σύστημα διεύθυνσης και η ποιότητα κύλισης. Μετά λοιπόν το λανσάρισμα του νέου Q50, στην Infiniti στρέφουν την προσοχή τους σε μία νέα για αυτούς κατηγορία, το C segment.

Το μικρομεσαίο πολυτελές Infiniti θα δανείζεται σχεδιαστικά στοιχεία από το εικονιζόμενο πρωτότυπο Etherea (έκανε πρεμιέρα τον Μάρτιο του 2011 στη Γενεύη) και ίσως βαφτιστεί Q30. Έχει ανακοινωθεί ότι θα κατασκευάζεται από το 2015 και μετά στο εργοστάσιο της Nissan στο Σάντερλαντ της Μ. Βρετανίας, με το στόχο της ετήσιας παραγωγής να  φθάνει τις 60.000 μονάδες.

Με δεδομένη τη στρατηγική συνεργασία του Ομίλου Renault-Nissan με αυτόν της Daimler, το μικρομεσαίο οικογενειακό της Infiniti θα χρησιμοποιεί πλατφόρμα της Mercedes (λογικά την MFA στην οποία «πατά» η A-Class και η CLA). Από τη στιγμή που οι Γερμανοί θα λανσάρουν και compact SUV – τη GLA – κυκλοφορούν φήμες ότι κάτι ανάλογο θα πράξει και η Infiniti.

Advertisement
Advertisement

Δεν αποκλείεται πέραν από τους κινητήρες βενζίνης και diesel της Nissan, το Q30 να δανειστεί κάποιο 4κύλινδρο σύνολο και από τη γερμανική μάρκα. Κάτι τέτοιο άλλωστε συνέβη και με το νέο Q50.[nggallery id=2742]