Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επισπεύδεται το λανσάρισμα του GT-R Nismo

Ελλάδα 8:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επισπεύδεται το λανσάρισμα του GT-R Nismo

ΝΕΑ

Επισπεύδεται το λανσάρισμα του GT-R Nismo

ΝΕΑ

Η ανταπόκριση του κοινού στη δημιουργία ξεχωριστής σειράς μοντέλων Nismo είναι τόσο θετική που στην Nissan βιάζονται να παρουσιάσουν το τρίτο μοντέλο της γκάμας. Μετά λοιπόν τα Juke και 370Ζ Nismo, θα δούμε αρκετά σύντομα και το κορυφαίο GT-R. Πόσο σύντομα; Τον Ιανουάριο του 2014 στο Ντιτρόιτ, ίσως ακόμη και πριν… δύσει το 2013.

Advertisement
Advertisement

«Δεν νοείται γκάμα μοντέλων Nismo χωρίς να συμπεριλαμβάνεται σε αυτήν το GT-R. Το στάνταρ μοντέλο είναι ένα παγκόσμιο supercar και οι επιδόσεις του στους αγώνες αντικατοπτρίζουν το πάθος και το ταλέντο των ανθρώπων της Nismo. Το GT-R Nismo θα είναι πολύ ξεχωριστό αυτοκίνητο», είχε δηλώσει πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος της Nissan, Κάρλος Γκον.

Το GT-R Nismo θα βασίζεται στο αυτοκίνητο που συμμετέχει στην κατηγορία GT500 του ιαπωνικού πρωταθλήματος Super GT. Σε σχέση με το «απλό» GT-R, ο 3.8 V6 με διπλό turbo θα αποδίδει τουλάχιστον 50 PS επιπλέον, ανεβάζοντας τη μέγιστη ισχύ στα επίπεδα των 600 PS. Όσο για το χρόνο στον οποίο θα ολοκληρώνει τη διαδικασία 0-100, εκτιμάται γύρω στα 2,5-2,6 sec.

Η Nissan έχει… μανία με το Νίρμπουργκρινγκ και δοκιμάζει εκεί κάθε νέα έκδοση του GT-R. Η τελευταία σημείωσε χρόνο 7 min 19,1 sec στον ταχύτερο γύρο, με τους Ιάπωνες να υποστηρίζουν μάλιστα ότι χάθηκε 0,5 sec. λόγω της κίνησης στην πίστα. Μόλις είναι έτοιμο, το GT-R Nismo θα δοκιμάσει τα όριά του στην «πράσινη κόλαση».[nggallery id=2513]

Advertisement
Advertisement