Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δοκιμές για την ηλεκτρική Octavia

Ελλάδα 13:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δοκιμές για την ηλεκτρική Octavia

ΝΕΑ

Δοκιμές για την ηλεκτρική Octavia

ΝΕΑ

Ένα χρόνο θα έχει στην κατοχή της τις δύο Octavia Green E Line η εταιρεία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας CEZ. Τα δύο ηλεκτρικά αυτοκίνητα παραδόθηκαν από τη Skoda προκειμένου να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα για τη συμπεριφορά τους σε καθημερινή χρήση. Στο πλαίσιο του προγράμματος, η CEZ θα αναλάβει θα κατασκευάσει δημόσιους σταθμούς φόρτισης μέσα και γύρω από την πόλη Μλάντα Μπόλεσλαβ, την έδρα της Skoda.

Advertisement
Advertisement

Συνολικά, υπάρχει ένας μικρός στόλος 10 ηλεκτρικών Octavia Green E Line, οι οποίες δοκιμάζονται από τη Skoda και συνεργάτες της σε κυκλοφοριακές συνθήκες μέσα και έξω από τις πόλεις. Τα δύο συγκεκριμένα αυτοκίνητα θα κινούνται κυρίως μέσα στην Πράγα, αλλά θα κάνουν και ταξίδια σε κοντινές πόλεις, καθώς η αυτονομία τους είναι 150 km.

Η Octavia Green E Line βασίζεται στην Octavia Combi και ο ηλεκτροκινητήρας της αποδίδει μέγιστη ισχύ 116 ίππων. Επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 12 sec και αγγίζει σε τελική ταχύτητα τα 135 km/h, ενώ για τη φόρτιση της μπαταρίας ιόντων λιθίου απαιτείται διάστημα δύο ωρών.