Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Διεθνής κινητήρας της χρονιάς ο 1.0 EcoBoost

Ελλάδα 14:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Διεθνής κινητήρας της χρονιάς ο 1.0 EcoBoost

ΝΕΑ

Διεθνής κινητήρας της χρονιάς ο 1.0 EcoBoost

ΝΕΑ

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο βενζινοκινητήρας 1.0 EcoBoost της Ford Motor Company ανακηρύσσεται Διεθνής Κινητήρας της Χρονιάς! Του Πάνου Σεϊτανίδη (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

O3κύλινδρος κινητήρας – που συνδυάζει άμεσο ψεκασμό καυσίμου, υπέρ-συμπίεση και μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων για μείωση της κατανάλωσης χωρίς θυσίες στις επιδόσεις – έλαβε το υψηλότερο σκορ στην ιστορία του θεσμού. Κέρδισε επίσης στην κατηγορία «Best Engine Under 1.0-litre» στα ετήσια βραβεία που απένειμε το Περιοδικό Engine Technology International.

Παράλληλα, η Ford επιβεβαίωσε ότι σχεδιάζει να διπλασιάσει από τα μέσα Αυγούστου την παραγωγή του στο Εργοστάσιο Κινητήρων της στην Κολωνία (Γερμανία), σε πάνω από 1.000 μονάδες την ημέρα, για να καλύψει τη ζήτηση.

Συνολικά 87 συντάκτες του ειδικού Τύπου από 35 χώρες από όλο τον κόσμο συσκέφθηκαν και αποφάσισαν με βάση την οδηγησιμότητα, τις επιδόσεις, την οικονομία, την πολιτισμένη λειτουργία και την επιτυχημένη εφαρμογή προηγμένων τεχνολογιών κινητήρων. Η Ford είναι μία από τις τρεις κατασκευάστριες εταιρίες αυτοκινήτων που πετυχαίνει συνεχόμενες νίκες στην 15χρονη ιστορία του θεσμού.

Advertisement
Advertisement

Ο κινητήρας 1.0 EcoBoost αυτή τη στιγμή προσφέρεται με μικρά αυτοκίνητα όπως τα Fiesta και B-MAX και compact όπως τα Focus, C-MAX και Grand C-MAX.  Στο άμεσο μέλλον θα παρέχει ισχύ σε μεγαλύτερα μοντέλα όπως το νέο Mondeo. Επίσης θα προσφέρεται με τα επαγγελματικά Transit Connect και Transit Courier και τις επιβατικές εκδόσεις Tourneo Connect και Tourneo Courier. Διατίθεται τώρα με το νέο EcoSport σε Ινδία και Κίνα, ενώ αργότερα μέσα στη χρονιά θα προσφέρεται με το Fiesta στη Β. Αμερική.

Η Ford Ευρώπης σχεδιάζει να τριπλασιάσει την ετήσια παραγωγή οχημάτων που εφοδιάζονται με αποδοτικούς βενζινοκινητήρες EcoBoost σε περίπου 480.000 μέχρι το 2015 (από 141.000 το 2011). Η εταιρία προβλέπει ότι πάνω από 300.000 από αυτά τα οχήματα θα εφοδιάζονται με τον κινητήρα 1.0 EcoBoost. Το πρώτο τρίμηνο του 2013 στην Ευρώπη, ο εν λόγω κινητήρας είχε ποσοστό 42% στις παραγγελίες του B-MAX, 30% στο Focus και 24% στο Fiesta στις 19 παραδοσιακές Ευρωπαϊκές αγορές της Ford.