Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Βραβείο για το «Window to the World»

Ελλάδα 20:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Βραβείο για το «Window to the World»

ΝΕΑ

Βραβείο για το «Window to the World»

ΝΕΑ

Η φιλοσοφία της Toyota «Window to the World» (=παράθυρο στον κόσμο) κέρδισε το βραβείο σχεδίασης «Core77 2012» στη στην κατηγορία  Speculative. Πρόκειται για μία διαδραστική αυτοκινητιστική φιλοσοφία που δημιουργήθηκε από τους μηχανικούς και σχεδιαστές του Τμήματος Kansei Design1 της Toyota Ευρώπης και του Ινστιτούτου Διαδραστικής Σχεδίασης της Κοπεγχάγης (Copenhagen Institute of Interaction Design).

Advertisement
Advertisement

Στόχο έχει να επαναπροσδιορίσει τις σχέσεις μεταξύ επιβατών και του κόσμου που περιβάλλει του αυτοκίνητο. Με τη βοήθεια της επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality), τα παράθυρα του οχήματος μεταμορφώνονται σε διαδραστικές επιφάνειες, προβάλλοντας πληροφορίες για το περιβάλλον από το οποίο διέρχονται λειτουργώντας και σαν καμβάς ζωγραφικής.

Το Core77 προσδιορίζει την κατηγορία βραβείων Speculative ως: «γνήσιες φιλοσοφίες ή προτάσεις, που ξεκίνησαν σαν projects φαντασίας, πραγματείες, επεμβατικά ή ερευνητικά προγράμματα ή δημιουργήθηκαν σαν πειραματικά/θεωρητικά σχέδια για κάποιον πελάτη ή εκπαιδευτικό ίδρυμα».

Το «Window to the World» κέρδισε το βραβείο μετά από ομόφωνη απόφαση της κριτικής επιτροπής με επικεφαλής τον Μπρους Στέρλινγκ, συγγραφέα του “Beyond the Beyond” στο περιοδικό Wired, ο οποίος το χαρακτήρισε ένα «αρκετά ρεαλιστικό δείγμα mainstream εταιρικής ευρηματικής σχεδίασης εκ μέρους της Toyota».

Advertisement
Advertisement

Η Βορειοαμερικανική συμμετοχή της Toyota, με την ονομασία «Prius x Parlee», διακρίθηκε επίσης στην κατηγορία Transportation.