Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτόματο κιβώτιο για το up!

Ελλάδα 1:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτόματο κιβώτιο για το up!

ΝΕΑ

Αυτόματο κιβώτιο για το up!

ΝΕΑ

Όντας πιο οικονομικό και με μικρότερο βάρος από το DSG, το αυτόματο-σειριακό κιβώτιο ASG (Automated Shift Gearbox) είναι η εναλλακτική επιλογή της Volkswagen για το up! Αποτελεί μέρος του προαιρετικού εξοπλισμού (στάνταρ στο αυτοκίνητο πόλης είναι το 5τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο) και συνδυάζεται τόσο στην έκδοση με τα 60 PS όσο και σε αυτή με τα 75 PS.

Advertisement
Advertisement

Σε σχέση με το μηχανικό κιβώτιο, το ASG προσφέρει ευκολία μέσα στην πόλη και χαμηλότερη κατανάλωση. Διαθέτει μακριά πέμπτη σχέση, ώστε οι στροφές λειτουργίας του κινητήρα να παραμένουν χαμηλά στα ταξίδια. Αναμένεται πάντως να επιβαρύνει τις επιδόσεις του up!, σε σχέση με τις χειροκίνητες εκδόσεις.

Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει είτε την αυτόματη είτε τη χειροκίνητη λειτουργία, ενώ σε αντίθεση με τα συμβατικά αυτόματα κιβώτια δεν έχει θέση «P» για τη στάθμευση. Έτσι ο κινητήρας τίθεται σε ισχύ με το κιβώτιο στη νεκρά «Ν». Η τιμή του στη Γερμανία ορίστηκε στα 725 ευρώ. Η γκάμα του up! θα αποκτήσει και ηλεκτρική έκδοση στα τέλη του 2013.[nggallery id=274]