Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτοκίνητα υδρογόνου μέχρι το 2017

Ελλάδα 10:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτοκίνητα υδρογόνου μέχρι το 2017

ΝΕΑ

Αυτοκίνητα υδρογόνου μέχρι το 2017

ΝΕΑ

Σε μία ιδιαίτερα σημαντική συμφωνία για το μέλλον της αυτοκίνησης προχώρησαν τρεις κολοσσοί του χώρου. Η γερμανική Daimler, η αμερικάνικη Ford και η γαλλο-ιαπωνική Renault-Nissan ανακοίνωσαν την από κοινού ανάπτυξη συστήματος κυψελών καυσίμου. Στόχος είναι να παρουσιάσουν έως το 2017 τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κυψελών υδρογόνου (FCEV), μαζικής παραγωγής και άρα προσιτής τιμής.

Advertisement
Advertisement

Τα μοντέλα που σκοπεύουν να λανσάρουν η Mercedes, η Ford, η Renault και η Nissan θα διαφέρουν μεταξύ τους σχεδιαστικά. Μέσω της στρατηγικής τους συνεργασίας, θέλουν να στείλουν μήνυμα τόσο στις κυβερνήσεις όσο και στους προμηθευτές ότι μέσα στα επόμενα χρόνια θα πρέπει να αναπτυχθεί ένα επαρκές δίκτυο για τον ανεφοδιασμό των αυτοκινήτων με υδρογόνο. Η ηλεκτρική ενέργεια παράγεται από το υδρογόνο και το οξυγόνο και στο περιβάλλον εκπέμπεται μόνο νερό.

Η κίνηση αυτή είναι ουσιαστικά «αντίβαρο» στη συμφωνία των Ομίλων BMW και Toyota για τη δημιουργία συστήματος κυψελών καυσίμων (με κινητήρα, μπαταρίες, δεξαμενή υδρογόνου) το αργότερο το 2020. Θα έχουμε δηλαδή μία… κούρσα για το ποιος θα προλάβει να λανσάρει το πρώτο προσιτό αυτοκίνητο υδρογόνου.[nggallery id=1635]