Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Από 1/1 στην Ελλάδα το Mercedes eCall

Ελλάδα 0:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Από 1/1 στην Ελλάδα το Mercedes eCall

ΝΕΑ

Από 1/1 στην Ελλάδα το Mercedes eCall

ΝΕΑ

Σε 19 ευρωπαϊκές χώρες – ανάμεσά τους και η Ελλάδα – θα είναι διαθέσιμη από την 1η Ιανουαρίου 2013 η υπηρεσία eCall της Mercedes. Πρόκειται για το σύστημα αυτόματης κλήσης των υπηρεσιών βοηθείας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, το οποίο από το 2015 θα είναι υποχρεωτικό σε όλα τα νέα αυτοκίνητα που θα κυκλοφορούν σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Advertisement
Advertisement

Σε περίπτωση που ανοίξουν οι αερόσακοι ή ενεργοποιηθούν οι προεταντήρες των ζωνών ασφαλείας και το σύστημα της Mercedes COMAND Online είναι συνδεδεμένο με κινητό τηλέφωνο, τόσο η ακριβής θέση του αυτοκινήτου όσο και ο αριθμός πλαισίου του μεταδίδονται μέσω SMS στο κέντρο επικοινωνίας της Bosch. Ακόμη και αν οι επιβάτες είναι αναίσθητοι ή δε γνωρίζουν πού βρίσκονται, το κέντρο επικοινωνίας θα μπορέσει να ειδοποιήσει τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Η υπηρεσία eCall της Mercedes διατίθεται δωρεάν και άρχισε να λειτουργεί την 1η Ιουνίου 2012 σε 9 χώρες (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Μεγ. Βρετανία, Αυστρία, Βέλγιο, Ολλανδία και Ελβετία). Από την Πρωτοχρονιά του 2013 θα είναι διαθέσιμο και στις Ελλάδα, Νορβηγία, Φινλανδία, Λιθουανία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Πορτογαλία, Λουξεμβούργο και Μάλτα.

Σύμφωνα με έρευνες τις Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η αυτόματη κλήση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης αμέσως μετά από ένα τροχαίο ατύχημα, θα μείωνε την άφιξη των διασωστών κατά 50% στα μεγάλα αστικά κέντρα και κατά 40% στις επαρχιακές πόλεις. Αυτό θα οδηγούσε σε 2.500 λιγότερους θανάτους κάθε χρόνο στην Ε.Ε.[nggallery id=1283]

Advertisement
Advertisement