Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Από το Goodwood στη Μογγολία

Ελλάδα 14:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Από το Goodwood στη Μογγολία

ΝΕΑ

Από το Goodwood στη Μογγολία

ΝΕΑ

Το εικονιζόμενο Chevrolet Aveo 1.2 είναι ένα από τα 279 αυτοκίνητα που θα λάβουν μέρος στο Ράλλυ Μογγολίας 2012. Πρόκειται για την απόλυτη περιπέτεια, καθώς δεν υπάρχει καθορισμένη διαδρομή, ενώ τα οχήματα δεν πρέπει να ξεπερνούν σε κυβισμό τα 1.200 cc. Ο στόχος πάντως είναι ιερός, να συγκεντρωθούν χρήματα για τα παιδικά χωριά SOS. Η πρώτη εκκίνηση θα δοθεί στις 14 Ιουλίου στο Goodwood της Μ. Βρετανίας, ενώ η δεύτερη δύο ημέρες αργότερα στο κάστρο Klenova, στο Klatovy της Τσεχίας.

Advertisement
Advertisement

Από εκεί και πέρα δεν υπάρχουν κανόνες ούτε διαδρομές. Μόνο ο τερματισμός είναι γνωστός: η πόλη Ulaanbaatar της Μογγολίας. Ορισμένες ομάδες θα ακολουθήσουν νότια διαδρομή – μέσω Ιράκ, Ιράν και Αφγανιστάν – άλλες βόρεια μέσω του αρκτικού κύκλου και άλλες διαμέσου της κεντρικής Ασίας.

«Δεν πρόκειται για ένα ταξιδάκι αναψυχής, αλλά μία πραγματική περιπέτεια. Θέλω να είμαι ένας από αυτούς τους παππούδες που διηγούνται στα εγγόνια τους ανάλογες ιστορίες», δήλωσε ο Guy White, στέλεχος μάρκετινγκ και ένα από τα τρία μέλη του πληρώματος του Chevrolet Aveo. Οι άλλοι δύο είναι ο Ed Kliphuis, σύμβουλος επενδύσεων σε τράπεζα και ο Arnout Schepers, ερευνητής βιολογίας. Και οι τρεις δεν έχουν εμπειρίες ούτε μηχανολογικές ούτε σε αγώνες ράλλυ.

Η τριμελής ομάδα σχεδιάζει να διανύσει απόσταση 14.050 km σε 34 ημέρες, περνώντας μεταξύ άλλων από την Τουρκία, την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, το Τουρκμενιστάν, το Καζακστάν, τη Ρωσία και φθάνοντας στον τερματισμό στις 17 Αυγούστου. Στη διαδρομή θα επισκεφθούν παιδικά χωριά SOS στην Αυστρία στο Ουζμπεκιστάν και στη Μογγολία, ενώ θα μοιράσουν και δώρα. Όσοι επιθυμούν θα μπορούν να παρακολουθούν την περιπέτειά τους στη διεύθυνση facebook.com/Chevrolet.Charity.Rally.

Advertisement
Advertisement

Το 1.2 Aveo με τα 86 PS είναι μοντέλο παραγωγής με ορισμένες βέβαια μετατροπές. Φέρει ελαστικά παντός εδάφους, ενισχυμένη ανάρτηση, ισχυρή μπαταρία, ειδικά προστατευτικά στους προφυλακτήρες, ενώ η απόσταση από το έδαφος έχει αυξηθεί.