Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Απόβαση στις ΗΠΑ για 500L!

Ελλάδα 20:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Απόβαση στις ΗΠΑ για 500L!

ΝΕΑ

Απόβαση στις ΗΠΑ για 500L!

ΝΕΑ

Αγκυροβόλησε στο λιμάνι της Βαλτιμόρης το πλοίο που μετέφερε τα πρώτα τρεις χιλιάδες Fiat 500L για την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής! Του Πάνου Σεϊτανίδη (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Εφαλτήριο της «αποστολής» ήταν ο εργοστάσιο του Kragujevac της Σερβίας, το μεγαλύτερο εργοστάσιο κατασκευής αυτοκινήτων στη νοτιοανατολική Ευρώπη και τόποτε γέννησης από τον Μάρτιο της βορειοαμερικανικής έκδοσης του 500L.

Το ταξίδι λοιπόν ξεκίνησε με τρένο με προορισμό το λιμάνι του Bar στο Μαυροβούνιο κι από εκεί ξεκίνησε ο διάπλους του Ατλαντικού, με πρώτο προορισμό της Βαλτιμόρη και επόμενο, το Χάλιφαξ στον Καναδά!

Η Fiat Automobiles Serbia (FAS) προγραμματίζει να κατασκευάσει μεταξύ 110.000 και 150.000 μονάδων το 2013 για να ικανοποιήσει τη ζήτηση περισσότερων από 100 αγορών στον κόσμο, συμπεριλαμβάνοντας τη Βόρεια Αμερική, την Ασία και την περιοχή του Ειρηνικού, στην οποία επίκειται το λανσάρισμα του Fiat 500L. Για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της αύξησης της παραγωγής και τα φιλόδοξα εξαγωγικά σχέδια για το συγκεκριμένο μοντέλο, το σερβικό εργοστάσιο προσέλαβε 600 πρόσθετους εργαζόμενους. Αυτή τη στιγμή απασχολεί πάνω από 3.000 άτομα και προσφέρει εργασία σε 1.200 επιπλέον διάφορους προμηθευτές.

Advertisement
Advertisement

Το 500L είναι το μοναδικό μοντέλο στην κατηγορία του με συνεχώς αυξανόμενες πωλήσεις στην Ευρώπη, παρά το δύσκολο οικονομικό κλίμα. Σχεδόν 34.000 μονάδες έχουν πουληθεί και ταξινομηθεί από το λανσάρισμά του, στα τέλη του 2012.

Τα 3.000 Fiat 500L που στάλθηκαν στη Βόρεια Αμερική είναι εφοδιασμένα με τον εντελώς νέο κινητήρα 1.4 MultiAir Turbo με τους 160 ίππους και την υψηλότερη ροπή (250 Nm) στην κατηγορία του. Αυτός ο κινητήρας εξελίχθηκε ειδικά για τη βορειοαμερικανική αγορά κι έχει την υψηλότερη ειδική ισχύ της κατηγορίας.  Διατίθεται με κιβώτιο 6 ταχυτήτων, χειροκίνητο ή αυτόματο διπλού συμπλέκτη.