Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέας τεχνολογίας diesel από τη Volvo (upd)

Ελλάδα 8:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέας τεχνολογίας diesel από τη Volvo (upd)

ΝΕΑ

Νέας τεχνολογίας diesel από τη Volvo (upd)

ΝΕΑ

Μία νέα τεχνολογία για την γκάμα των πετρελαιοκινητήρων της θα τοποθετήσει απο το φθινόπωρο η Volvo. Μία καινοτόμο λειτουργία για ακόμη πιο χαμηλή κατανάλωση. Τις λεπτομέρειες αποκάλυψε το NewsAuto.gr, πριν τις επίσημες ανακοινώσεις. Σε συνδυασμό με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων θα αποτελέσει ένα ακόμη ατού στη μάχη που δίνουν οι Σουηδοί με τους κατασκευαστές premium μοντέλων, κυρίως από τη Γερμανία.

Advertisement
Advertisement

Η νέα οικογένεια 4κύλινδρων κινητήρων ονομάζεται VEA (Volvo Engine Architecture) και φέρει την τεχνολογία i-ART. Μέσω μικροϋπολογιστών ελέγχεται ανά πάσα στιγμή η πίεση ψεκασμού και προσαρμόζεται ανάλογα η ποσότητα του καυσίμου που ψεκάζεται σε κάθε θάλαμο καύσης.

Η Volvo αναμένεται να εκμεταλλευτεί πλήρως τη νέα τεχνολογία που ανέπτυξε, εξοπλίζοντας με τους diesel κινητήρες σχεδόν όλα τα μοντέλα της γκάμας της.

Στους κινητήρες που θα εφαρμοστεί αυτή η νέα τεχνολογία θα είναι ο γνώριμος 1,6lt των 115PS και ο 2λιτρος των 150 και 170PS. Το ερώτημα βέβαια είναι το πόσο περισσότερο να πέσει η κατανάλωση όταν στο V40 D2 (με τον 1,6lt) είναι ήδη στα 3,4lt/100km;

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με την Volvo  όλοι οι κινητήρες της οικογένειας VEA θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο κινητήρων που διαθέτει η Volvo στο Σκέβντε της Σουηδίας, περίπου 80 χλμ. Βορειοανατολικά του Γκέτεμποργκ.

[nggallery id=2322]