Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκλειστικό: Αισιοδοξία στη Bentley για το SUV

Ελλάδα 12:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκλειστικό: Αισιοδοξία στη Bentley για το SUV

ΝΕΑ

Αποκλειστικό: Αισιοδοξία στη Bentley για το SUV

ΝΕΑ

Μπορεί δημοσιεύματα να θέλουν τη Volkswagen να βάζει στον «πάγο» το μεγάλο πολυτελές SUV της Bentley – που θα βασίζεται στο εικονιζόμενο πρωτότυπο EXP 9 F – όμως  τα στελέχη της βρετανικής εταιρείας θεωρούν ότι σύντομα θα εξασφαλίσουν το «ΟΚ» από τον γερμανικό όμιλο. Όπως αποκάλυψαν στο NewsAuto.gr στο περιθώριο της παρουσίασης της νέας Continental GT Speed, θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι η απάντηση από το Βόλφσμπουργκ θα είναι καταφατική.

Advertisement
Advertisement

«Έχουμε καταθέσει έναν πλήρη φάκελο όσον αφορά το μελλοντικό μας SUV και περιμένουμε την απάντηση του Ομίλου Volkswagen. Εξετάζουν προσεκτικά όλες τις λεπτομέρειες, όπως συμβαίνει άλλωστε με κάθε project. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα δοθεί η σχετική έγκριση για να προχωρήσουμε, όμως σε κάθε περίπτωση η έκδοση παραγωγής δεν θα είναι έτοιμη πριν το 2015», δήλωσε στο NewsAuto.gr o Γκέστα Χένινγκ, υπεύθυνος μάρκετινγκ της Bentley Motors για την Ευρώπη.

Όσον αφορά τους κινητήρες και τα λοιπά μηχανικά μέρη του επόμενου μοντέλου στη γκάμα της Bentley, είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον Μπράιαν Γκας. Ο διευθυντής για το Πλαίσιο, τα Μηχανικά Μέρη και τις αγωνιστικές δραστηριότητες τις εταιρείας, μας εξήγησε ότι ο αρχικός κινητήρας για την έκδοση παραγωγής της EXP 9 F θα είναι ο γνωστός W12 των 6 λίτρων. «Δεν μπορούμε να πούμε από τώρα αν θα χρησιμοποιήσουμε και τον 4λιτρο V8 Twin turbo, καθώς θα πρέπει να δούμε πώς θα τα πάει στη Continental», μας επισήμανε.

Στην ερώτησή μας αν θα δούμε και κάποιον V6 σε μοντέλο της Bentley, μας είπε ότι η απόφαση δεν έχει να κάνει με τους κυλίνδρους ή τη χωρητικότητα ενός κινητήρα, αλλά με τη μέγιστη ισχύ που είναι σε θέση να αποδίδει. Ίσως λοιπόν επαληθευτούν μελλοντικά οι φήμες που θέλουν τη Bentley να συνδυάζει ένα 6κύλινδρο σύνολο με ηλεκτρικούς κινητήρες. Μάθαμε επίσης ότι στην έκδοση παραγωγής του SUV θα αλλάξει κυρίως η σχεδίαση του εμπρός μέρους, καθώς η ανταπόκριση του κοινού στο πρωτότυπο μοντέλο δεν ήταν ιδιαίτερα θετική.[nggallery id=735]

Advertisement
Advertisement

 

Θέλεις να αγοράσεις νέο αυτοκίνητο; Με τη Volkswagen Bank μπορείς!