Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκάλυψη στις 4/9 για το νέο Golf

Ελλάδα 22:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη στις 4/9 για το νέο Golf

ΝΕΑ

Αποκάλυψη στις 4/9 για το νέο Golf

ΝΕΑ

Όπως σας είχε ενημερώσει πριν από τρεις εβδομάδες το NewsAuto.gr, η έβδομη γενιά του Golf θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου, σε εκδήλωση στη νέα Εθνική Πινακοθήκη του Βερολίνου. Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε και επίσημα από τη Volkswagen, η οποία αναμένεται να δώσει εκείνη την ημέρα και τα πρώτα τεχνικά χαρακτηριστικά του μικρομεσαίου της μοντέλου. Το νέο Golf θα αποτελέσει βέβαια και το κεντρικό έκθεμα της εταιρείας στο Παρίσι.

Advertisement
Advertisement

Οι Γερμανοί υπόσχονται ένα πλήρως αναβαθμισμένο Golf σε κάθε τομέα. Έχει μήκος 4,25 m, όντας κατά 56 mm μακρύτερο από τον προκάτοχό του. Ταυτόχρονα είναι πιο φαρδύ και πιο χαμηλό, με αποτέλεσμα να δείχνει πιο επιθετικό αλλά και να πατά καλύτερα στο δρόμο. Είναι το πρώτο μοντέλο της Volkswagen, βασισμένο στη νέα πλατφόρμα MQB του γερμανικού ομίλου. Με μακρύτερο μεταξόνιο κατά 59 mm θα προσφέρει πλουσιότερους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους (ο όγκος του πορτμπαγκάζ αυξήθηκε από τα 350 στα 380 lt).

Παρά την αύξηση των διαστάσεων, το νέο Golf είναι κατά 100 kg ελαφρύτερο. Σε αυτό συνέβαλαν η χρήση λεπτού αλλά ισχυρού ατσαλιού στο αμάξωμα, αλουμινίου στην ανάρτηση και επεμβάσεων στους κινητήρες. Σε συνδυασμό με την τεχνολογία ACT (διαχείριση κυλίνδρων), ο 1.4 TSI με τα 140 PS θα καταναλώνει μόλις 4,8 lt/100 km σε μεικτό κύκλο και θα εκπέμπει 112 g. CO2 ανά km. Το σύστημα που συναντάμε και στο Polo BlueGT, απενεργοποιεί το δεύτερο και τρίτο κύλινδρο στις χαμηλές και μεσαίες στροφές (μεταξύ 1.250 και 4.000 rpm). Όταν ο οδηγός πατήσει με δύναμη το γκάζι τότε οι δύο κύλινδροι τίθενται και πάλι σε λειτουργία.

Βασικός κινητήρας θα είναι ο 1.2 TSI, ενώ κάτω από το καπό του GTi θα βρίσκεται ο 2λιτρος turbo με 225 PS. Όπως σας είχε ενημερώσει εδώ και μήνες το NewsAuto.gr, η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει και νέο diesel σύνολο. Ο 1.6 TDI θα καταναλώνει μόλις 3,8 lt/100 km και θα εκπέμπει 99 g CO2 ανά km.

Advertisement
Advertisement

Σημαντικά πλουσιότερος θα είναι ο βασικός και ο προαιρετικός εξοπλισμός του Golf, περιλαμβάνοντας σύστημα αποφυγής σύγκρουσης με ενεργοποίηση των φρένων, αυτόματα φώτα, προσαρμοζόμενο cruise control, αλλά και συστήματα αναγνώρισης των πινακίδων οδικής σήμανσης και ειδοποίησης για ακούσια αλλαγή λωρίδας κυκλοφορίας.

 

Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα σαν καινούργια από την Volkswagen Bank