Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκάλυψη: Η μορφή της νέας Octavia

Ελλάδα 16:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη: Η μορφή της νέας Octavia

ΝΕΑ

Αποκάλυψη: Η μορφή της νέας Octavia

ΝΕΑ

Το NewsAuto.gr «ξεσκεπάζει» τα καμουφλαρισμένα αυτοκίνητα προ-παραγωγής της νέας Octavia και σας παρουσιάζει την οριστική μορφή του δημοφιλούς οικογενειακού μοντέλου της Skoda, μέσω των επεξεργασμένων εικόνων. Το μικρομεσαίο sedan «συνελήφθη» επίσης στους δρόμους του Σαντιάγο της Χιλής κατά την επίσημη φωτογράφισή του, χωρίς να φέρει καμουφλάζ. Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, είναι έτοιμη και η έκδοση Combi της νέας Octavia.

Advertisement
Advertisement

Βασιζόμενη στην πλατφόρμα MQB του Ομίλου Volkswagen, η νέα Octavia έχει μήκος 4,65 m, μεγαλύτερο κατά 8 cm από το απερχόμενο μοντέλο. Ουσιαστικά «φλερτάρει» με την κατηγορία των μεσαίων οικογενειακών μοντέλων, αφού το ρόλο που κατείχε έως σήμερα θα τον αναλάβει το Rapid. Αυτό αποδεικνύεται και από το αυξημένο κατά 10,8 cm μεταξόνιο. Το ίδιο ισχύει και για το πορτμπαγκάζ, ο όγκος του οποίου ανέβηκε από τα 560 στα 590 lt.

Η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει τους γνωστούς 1.2, 1.4 και 1.8 TSI, το νέο οικονομικό diesel 1.6 και το μεγαλύτερο 2λιτρο. Η ισχύς τους θα ξεκινά από τα 86 PS και θα φθάνει τα 180 PS. Ο εξοπλισμός ασφαλείας θα είναι σημαντικά αναβαθμισμένος, περιλαμβάνοντας συστήματα όπως αυτή της ανίχνευσης κόπωσης του οδηγού. Η αποκάλυψη της νέας Octavia θα γίνει μέσω διαδικτύου το Δεκέμβριο, ενώ η πρεμιέρα για το κοινό έχει προγραμματιστεί για τον Μάρτιο στη Γενεύη. Στη χώρα μας αναμένεται την άνοιξη του 2013, σε τιμές που δεν θα απέχουν σημαντικά από το σημερινό μοντέλο.[nggallery id=1063]