Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αντεπίθεση της Fiat στη μικρή κατηγορία

Ελλάδα 6:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αντεπίθεση της Fiat στη μικρή κατηγορία

ΝΕΑ

Αντεπίθεση της Fiat στη μικρή κατηγορία

ΝΕΑ

Ο ερχομός του Fiat 500Χ το 2013 αποτελεί μόνο ένα από τα ενδιαφέροντα νέα που μας επιφυλάσσει ο ιταλικός όμιλος για τα επόμενα χρόνια. Και αυτό διότι η εξελιγμένη Β-platform (ή small όπως την αποκαλούν στη Fiat) δίνει τη δυνατότητα για την παραγωγή μικρών πολυμορφικών, SUV και crossover. Σε αυτήν βασίζεται εξάλλου και το νέο 500L.

Advertisement
Advertisement

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής του τμήματος προϊοντικής εξέλιξης της Fiat, Μάουρο Πιεραλίνι, στη νέα πλατφόρμα μπορούν να «πατήσουν» αμαξώματα με μήκος έως 4,4 μέτρα και με κινητήρες έως 2,4 lt. Κάτι που σημαίνει, ότι εκτός από σουπερμίνι θα μπορεί να… φιλοξενήσει και μοντέλα της μικρομεσαίας κατηγορίας.

Στη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους του ειδικού Τύπου, ο Πιεραλίνι υποστήριξε ότι η νέα πλατφόρμα είναι σχεδιασμένη τόσο για προσθιοκίνητες εκδόσεις όσο και για 4×4. Πέρα λοιπόν από το εικονιζόμενο στις επεξεργασμένες φωτογραφίες 500Χ, περιμένουμε μέσα στα επόμενα χρόνια ένα compact SUV από την Alfa Romeo και το μοντέλο που θα αντικαταστήσει τα Jeep Compass και Patriot.

Όσον αφορά τα πολυμορφικά μοντέλα, μέσα στο 2013 θα κάνει την εμφάνισή της η 7θέσια έκδοση του 500L (με μήκος 4,34 m), η οποία προς το παρόν έχει την κωδική ονομασία XL. Το 500L θα κυκλοφορήσει επίσης και ως Trekking, με αυξημένη απόσταση από το έδαφος και όψη crossover.[nggallery id=592]

Advertisement
Advertisement