Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αντίστροφη μέτρηση για το Captur RS

Ελλάδα 4:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αντίστροφη μέτρηση για το Captur RS

ΝΕΑ

Αντίστροφη μέτρηση για το Captur RS

ΝΕΑ

«Τρώγοντας έρχεται η όρεξη» λέει ο λαός μας και φανταζόμαστε ότι το ίδιο πρέπει να ισχύει και για τους Γάλλους. Το Captur, το μικρό SUV της Renault, έχει αποσπάσει καλές κριτικές για την εμφάνισή του και όλα δείχνουν πως το καταναλωτικό κοινό θα το… υποδεχτεί θετικά σε όσες αγορές κυκλοφορήσει. Οπότε, έπεται λογικά μία πιο ισχυρή έκδοση, με το όνομα Captur RS.

Advertisement
Advertisement

Το σχετικό παράδειγμα υπάρχει και μάλιστα εντός του Ομίλου Renault-Nissan, με την περίπτωση του Juke των 190 PS. Κινητήρας επίσης υπάρχει (ο 1.6 turbo με 200 PS από το νέο Clio RS), το ίδιο και κιβώτιο (το EDC διπλού συμπλέκτη). Απομένει λοιπόν η σχετική έγκριση από τα υψηλά κλιμάκια της γαλλικής εταιρείας. Άλλωστε, τη δημιουργία του Captur RS είχε επιβεβαιώσει τον περασμένο Ιανουάριο – μέσω του NewsAuto.gr – ο Αλί Κασάι, διευθυντής των Α και Β segment της Renault.

«Πραγματικά είναι ένα ενδεχόμενο (σ.σ. η δημιουργία του Captur RS) που βλέπω πολύ θετικά. Με το Clio RS διαθέτουμε όλα τα “συστατικά” για να δημιουργήσουμε ένα εκρηκτικό μείγμα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Σε αντίθεση όμως με τη sport έκδοση του μοντέλου της Nissan, η οποία προσφέρεται τόσο ως προσθιοκίνητη όσο και ως 4×4, το Captur RS αναμένεται να κυκλοφορήσει μόνο με κίνηση εμπρός. Κάτι τέτοιο μας επιβεβαίωσε ο κ. Κασάι, υποστηρίζοντας ότι οι χαμηλές πωλήσεις των τετρακίνητων μοντέλων στην κατηγορία των μικρών SUV και οι υψηλές εκπομπές ρύπων καθιστούν άσκοπη την παραγωγή έκδοσης 4×4.

Σύμφωνα με τη γαλλική ιστοσελίδα Caradisiac, από την οποία προέρχεται και η επεξεργασμένη φωτογραφία του Captur RS, η Renault θα το εξοπλίζει με ένα ηλεκτρονικό διαφορικό στον εμπρός άξονα, με χαμηλότερες και πιο σφιχτές αναρτήσεις, ενώ η παρουσίασή του στο κοινό προγραμματίζεται για τα τέλη του 2013.[nggallery id=2290]

Advertisement
Advertisement