Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ανεβαίνει… κατηγορία η νέα C-Class

Ελλάδα 4:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ανεβαίνει… κατηγορία η νέα C-Class

ΝΕΑ

Ανεβαίνει… κατηγορία η νέα C-Class

ΝΕΑ

Όχι ότι η τωρινή μεσαία Mercedes υπολείπεται σε ποιότητα και πολυτέλεια, αλλά στη Mercedes κάνουν βήματα… μπροστά με τη νέα γενιά του μοντέλου. Η τέταρτη γενιά της C-Class θα αποτελέσει ένα δυνατό αντίπαλο για το Audi A4 και την BMW 3. Αν και θα μεγαλώσει σε διαστάσεις, το μεσαίο οικογενειακό με το αστέρι στη μάσκα θα είναι πιο ελαφρύ από το απερχόμενο μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Το μήκος της θα αυξηθεί κατά τουλάχιστον 10 cm και θα ξεπεράσει ίσως τα 4,7 m. Και αυτό διότι υπάρχει πλέον στα 4,63 m η βασική επιλογή της Mercedes στα sedan, η νέα CLA. Το μακρύτερο μεταξόνιο θα εξασφαλίσει πιο άνετες μετακινήσεις για τους πίσω επιβάτες, ενώ και ο χώρος των αποσκευών θα είναι πιο πλούσιος (αναμένεται να ξεπερνά τα 500 lt).

Η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει και σύνολα από την απερχόμενη γενιά (όπως τον 1.6 βενζίνης με 156 PS και τον 2.2 diesel με 170 PS), αλλά και νέα μέλη όπως το 2λιτρο με 211 PS, τον οποίο συναντάμε στην A-Class και τη CLA. Θα υπάρξει και υβριδική έκδοση, η BlueTEC Hybrid. Λογικά θα συνδυάζει – όπως στην περίπτωση της E-Class – τον 2.2 diesel με τα 204 PS με ένα μικρό ηλεκτροκινητήρα 27 PS. Η μέση κατανάλωση θα είναι κάτω από 4 lt/100 km και οι εκπομπές ρύπων κάτω από το όριο των 10ο g/km.

Αργότερα θα δούμε και την κορυφαία C63 AMG. Θα φέρει – στο πλαίσιο του downsizing – 4λιτρο V8, απόδοσης άνω των 460 PS, αλλά και το νέο αυτόματο κιβώτιο G-TRONIC με 9 σχέσεις. Η νέα C-Class θα θυμίζει αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας και στο κομμάτι της τεχνολογίας. Θα δανείζεται συστήματα αποφυγής σύγκρουσης από τις E-Class και S-Class.

Advertisement
Advertisement

Στην ψηφιακά επεξεργασμένη φωτογραφία του Shoeb R Kalania που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα indianautosblog, η C-Class έχει δεχτεί επιρροές τόσο από τη CLA όσο και από την ανανεωμένη E-Class. Το ντεμπούτο του μεσαίου γερμανικού οικογενειακού θα γίνει είτε το Σεπτέμβριο στη Φρανκφούρτη είτε τον Ιανουάριο στο Ντιτρόιτ.[nggallery id=2643]