Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αναμένοντας το EcoSport στην Ευρώπη

Ελλάδα 0:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αναμένοντας το EcoSport στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Αναμένοντας το EcoSport στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Μετά τα αναμενόμενα Chevrolet Trax, Peugeot 2008 και Renault Captur, η επόμενη άφιξη στην κατηγορία των «SUV τσέπης» θα είναι αυτή του EcoSport. Το μικρό όχημα ελεύθερου χρόνου της Ford αναμένεται στην Ευρώπη και την Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2014. Θα κυκλοφορήσει σε όλο τον πλανήτη με την ίδια σχεδίαση και το ευρωπαϊκών προδιαγραφών μοντέλο θα κατασκευάζεται στην Ινδία.

Advertisement
Advertisement

Το NewsAuto.gr είχε παρουσιάσει πρώτο το EcoSport στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια της έκθεσης κινητής τηλεφωνίας στη Βαρκελώνη. Το μοντέλο της Ford εκπέμπει δυναμισμό, αποτέλεσμα της σχεδίασης και των μικρών διαστάσων του (το μήκος του φθάνει τα 4,24 m). Έξυπνη λύση είναι η τοποθέτηση της χειρολαβής της πέμπτης πόρτας στο πίσω δεξί φωτιστικό σώμα. Η πόρτα του χώρου αποσκευών ανοίγει στο πλάι, ενώ πάνω της είναι τοποθετημένη με κάλυμμα η ρεζέρβα.

Στην καμπίνα των επιβατών έχουν χρησιμοποιηθεί σκληρά πλαστικά, ώστε να διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα η τιμή πώλησης. Το ταμπλό και η κεντρική κονσόλα προέρχονται από το προ ανανέωσης Fiesta. Οι χώροι για τα γόνατα των πίσω επιβατών είναι επαρκείς, ενώ ακόμη και άτομα με ύψος 1,85 m έχουν «αέρα» πάνω από το κεφάλι τους. Το πλάτος πίσω είναι πάντως περιορισμένο, κάτι που σημαίνει ότι δύσκολα θα χωρέσει και τρίτος επιβάτης.

Κεντρικές επιλογές κινητήρων θα είναι ο EcoBoost του 1 lt. και ο 1.5 diesel. Ο πρώτος αποδίδει 125 PS και θα εξασφαλίζει καλές επιδόσεις στο EcoSport. Ο δεύτερος έχει μέγιστη ισχύ 90 PS και το δυνατό του σημείο είναι η χαμηλή κατανάλωση (αναμένεται να εκπέμπει κάτω από 100 g. CO2 ανά km). Η γκάμα ίσως περιλαμβάνει και τον 1.5 βενζίνης με 110 PS.

Advertisement
Advertisement

Το EcoSport θα κυκλοφορήσει μόνο ως προσθιοκίνητο. Ανάλογα με την αποδοχή του από το κοινό και το οικονομικό περιβάλλον στην Ευρώπη, ίσως μελλοντικά εξεταστεί το λανσάρισμα και έκδοσης 4×4.[nggallery id=2640]