Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ακολουθεί το 5θυρο Rapid

Ελλάδα 13:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ακολουθεί το 5θυρο Rapid

ΝΕΑ

Ακολουθεί το 5θυρο Rapid

ΝΕΑ

Ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει το νέο Rapid και η Skoda επιβεβαιώνει το λανσάρισμα και hatchback αμαξώματος. Αυτό φέρεται να δήλωσε στο βρετανικό Autocar, ο Γιούργκεν Στάκμαν, επικεφαλής του τμήματος πωλήσεων και μάρκετινγκ της εταιρείας. Στις επεξεργασμένες φωτογραφίες απεικονίζεται η πιθανή όψη του αυτοκινήτου, σύμφωνα με τον… καλλιτέχνη του διαδικτύου Theophilus Chin. Το εμπρός μέρος είναι ίδιο με αυτό του sedan, ενώ για τη σχεδίαση της «ουράς» έχει εμπνευστεί από τη Fabia.

Advertisement
Advertisement

Ο Στάκμαν απέρριψε την πιθανότητα παραγωγής και 3θυρης έκδοσης, καθώς οι εκτιμώμενες πωλήσεις για ένα τέτοιο αυτοκίνητο είναι χαμηλές. Άλλωστε, το Rapid είναι ένα οικογενειακό μοντέλο, με έμφαση στην πρακτικότητα και τους μεγάλους χώρους. Το 5θυρο Rapid θα είναι φυσικά πιο κοντό από το sedan, το μήκος του οποίου πλησιάζει τα 4,5 m.

Σχεδιαστικός προπομπός του ήταν το Vision D, ένα πρωτότυπο που έκανε πρεμιέρα στην έκθεση Γενεύης του 2011. Το Rapid hatch αναμένεται να είναι έτοιμο το δεύτερο εξάμηνο του 2013 και θα εξοπλίζεται με τη γκάμα κινητήρων του sedan μοντέλου. Βασικός κινητήρας ο 3κύλινδρος ατμοσφαιρικός 1.2 MPI με τα 75 PS, ενώ θα ακολουθούν ο 1.2 TSI (σε δύο εκδόσεις με 86 και 105 PS), ο 1.4 TSI ισχύος 122 PS και ο 1.6 TDI (σε δύο εκδόσεις ιπποδύναμης, με 90 και 105 PS).[nggallery id=281]