Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτσι θα μοιάζει το Rapid RS

Ελλάδα 14:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έτσι θα μοιάζει το Rapid RS

ΝΕΑ

Έτσι θα μοιάζει το Rapid RS

ΝΕΑ

Μπορεί να μην έχουμε δει ακόμη την οριστική μορφή της νέας Octavia RS, όμως ποιος μας εμποδίζει να ονειρευόμαστε το επόμενο μέλος της οικογένειας των sport εκδόσεων της Skoda; Στις 8 Μαΐου είχαμε παρουσιάσει το Rapid Sport, δημιουργία των Τσέχων για την έκθεση βελτιωμένων αυτοκινήτων Worthersee 2013, στο Ράιφνιτζ της Αυστρίας.

Advertisement
Advertisement

Τότε βάλαμε… στοίχημα ότι το πρωτότυπο μοντέλο προαναγγέλλει το μελλοντικό Rapid RS. Νέα «τροφή» στη σχετική φημολογία δίνουν οι τεχνικά επεξεργασμένες φωτογραφίες του Theophilus Chin, στις οποίες αποτυπώνεται η πιθανή μορφή της έκδοσης παραγωγής. Διατηρούνται τα φουσκωμένα φτερά, οι μεγαλύτεροι τροχοί των 19 ιντσών, η πίσω αεροτομή, η διπλή απόληξη της εξάτμισης, ενώ διαφοροποιήθηκαν τα πίσω φωτιστικά σώματα και οι εισαγωγές αέρα στον εμπρός προφυλακτήρα.

Πέρα από τους μηχανικούς του Skoda, με το πιθανό λανσάρισμα του Rapid RS ασχολούνται και τα στελέχη του τμήματος προϊοντικής προώθησης. Πώς ένα τέτοιο μοντέλο δεν θα δημιουργήσει προβλήματα στη μεγαλύτερη Octavia RS; Θα πρέπει να υπολείπεται της τελευταίας τόσο σε ισχύ (εξοπλίζεται με το 2λιτρο TSI 220 PS) όσο και σε επιδόσεις (ολοκληρώνει τη διαδικασία 0-100 σε 6,8 sec και φθάνει σε τελική τα 248 km/h).

Ως πιθανοί άρα κινητήρες για το Rapid RS φαντάζουν είτε ο 1.4 είτε ο 1.8 TSI, με ισχύ κοντά στα όρια των 180 PS. Αν τελικά οι φήμες επιβεβαιωθούν, αναμένουμε το λανσάρισμα του αυτοκινήτου κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2014.[nggallery id=2660]

Advertisement
Advertisement