Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτσι θα είναι το 5θυρο Rapid

Ελλάδα 21:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτσι θα είναι το 5θυρο Rapid

ΝΕΑ

Έτσι θα είναι το 5θυρο Rapid

ΝΕΑ

Μία ρεαλιστική απεικόνιση του Rapid hatchback μας παρουσιάζει το Virtuel-Car, συνδυάζοντας την εικόνα του sedan μοντέλου και του πρωτότυπου Vision D. Την απόφαση της Skoda για παραγωγή και 5θυρης έκδοσης επιβεβαίωσε πρόσφατα ο επικεφαλής του τμήματος πωλήσεων και μάρκετινγκ της εταιρείας, Γιούργκεν Στάκμαν, σύμφωνα με το βρετανικό Autocar.

Advertisement
Advertisement

Το 5θυρο Rapid θα είναι φυσικά πιο κοντό από το sedan, το μήκος του οποίου πλησιάζει τα 4,5 m, ενώ θα υπολείπεται και στον όγκο του χώρου αποσκευών. Αναμένεται όμως να χαρίσει στη Skoda ένα σημαντικό μερίδιο στη δημοφιλή κατηγορία των μικρομεσαίων hatch, εκεί όπου κυριαρχούν μοντέλα όπως το Golf, το Astra και το Focus. Ο Στάκμαν απέρριψε την πιθανότητα παραγωγής και 3θυρης έκδοσης, καθώς οι εκτιμώμενες πωλήσεις για ένα τέτοιο αυτοκίνητο είναι χαμηλές.

Το λανσάρισμα του αυτοκινήτου στην Ευρώπη προγραμματίζεται για το δεύτερο εξάμηνο του 2013. Η γκάμα των κινητήρων δεν θα παρουσιάζει διαφορές σε σχέση με το sedan. Βασικός θα είναι ο 3κύλινδρος ατμοσφαιρικός 1.2 MPI με τα 75 PS, ενώ θα ακολουθούν ο 1.2 TSI (σε δύο εκδόσεις με 86 και 105 PS), ο 1.4 TSI ισχύος 122 PS και ο 1.6 TDI (σε δύο εκδόσεις ιπποδύναμης, με 90 και 105 PS).

Advertisement
Advertisement

 

Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα σαν καινούργια από την Volkswagen Bank