Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτοιμα τα πρώτα Rapid

Ελλάδα 12:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτοιμα τα πρώτα Rapid

ΝΕΑ

Έτοιμα τα πρώτα Rapid

ΝΕΑ

Το νέο compact sedan θα αναλάβει ένα σημαντικό μερίδιο στα φιλόδοξα σχέδια της Skoda για τα επόμενα χρόνια και η έναρξη παραγωγής του σηματοδοτεί μία ιδιαίτερη μέρα για την εταιρεία. Το Rapid κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Μλάντα Μπόλεσλαβ στην Τσεχία, μαζί με τη Fabia και την Octavia. Η πρεμιέρα του νέου μοντέλου για το κοινό θα γίνει στο Παρίσι το Σεπτέμβριο και ένα μήνα αργότερα θα λανσαριστεί στην ευρωπαϊκή αγορά.

Advertisement
Advertisement

Η γραμμή συναρμολόγησης 1 στο συγκεκριμένο εργοστάσιο θα αναβαθμιστεί, ώστε σταδιακά η δυνατότητα ημερήσιας παραγωγής να ανέβει από τις 800 στις 1.200 μονάδες. Εκεί θα κατασκευάζεται μελλοντικά και η νέα Octavia, η οποία θα αναλάβει έναν πιο premium ρόλο μέσα στη γκάμα της μάρκας. Στο πρώτο εξάμηνο του 2012, παρήχθησαν παγκοσμίως σχεδόν 530.000 αυτοκίνητα με το σήμα της Skoda.

Οι άφθονοι χώροι για επιβάτες και αποσκευές (το πορτμπαγκάζ έχει όγκο 550 lt.) καθώς και η προσιτή τιμή του θα είναι οι δύο καθοριστικοί παράγοντες για την εμπορική πορεία του Rapid. Για τους κινητήρες του μήκους 4,48 m sedan υπάρχουν 6 επιλογές, τέσσερις βενζίνης και δύο πετρελαίου. Βασικός είναι ο 3κύλινδρος ατμοσφαιρικός 1.2 MPI με τα 75 PS, ενώ ακολουθούν ο 1.2 TSI (σε δύο εκδόσεις με 86 και 105 PS). Στην κορυφή βρίσκεται ο 1.4 TSI ισχύος 122 PS. Ο 1.6 TDI θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις ιπποδύναμης, με 90 και 105 PS. Η Skoda εμπλουτίζει τον εξοπλισμό ασφαλείας με 6 αερόσακους, ESP, σύστημα παρακολούθησης της πίεσης των ελαστικών, προβολείς ομίχλης και hill hold assist.

[nggallery id=349]

Advertisement
Advertisement

 

Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα σαν καινούργια από την Volkswagen Bank