Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έσπασε τα ρεκόρ το Volvo Mean Green

Ελλάδα 7:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έσπασε τα ρεκόρ το Volvo Mean Green

ΝΕΑ

Έσπασε τα ρεκόρ το Volvo Mean Green

ΝΕΑ

Συνήθως όταν μιλάμε για φορτηγά δεν συνηθίζουμε να αναφερόμαστε σε τελικές και επιταχύνσεις, πόσο μάλλον αν πρόκειται για… υβριδικά φορτηγά. Το Mean Green της Volvo ήρθε να το αλλάξει αυτό. Το υβριδικό «θηρίο» πέτυχε δύο παγκόσμια ρεκόρ ταχύτητας σε δοκιμές που έλαβαν χώρα στο αεροδρόμιο Γουεντόβερ της Γιούτα, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Προφανώς «ντυμένο» με μία άκρως εντυπωσιακή και αεροδυναμική σχεδίαση του αμαξώματος και ωθούμενο από ένα αναβαθμισμένο κινητήρα Volvo D16 που συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα, βγάζοντας συνδυασμένη ισχύ 2.100 ίππων και 6.780 Nm ροπής!

Advertisement
Advertisement

Αυτά ήταν αρκετά για να μπορέσει να σπάσει δύο ρεκόρ. Το πρώτο ήταν το λεγόμενο «Flying Kilometre» και αφορά στην ταχύτητα που αναπτύσσει το όχημα εντός 1000 μέτρων, όντας ήδη εν κινήσει. Εκεί, το Mean Green έπιασε 236.577 χλμ/λωρα, επίδοση που ήταν σχεδόν 18 χιλιόμετρα πάνω από το προηγούμενο ρεκόρ!

Η άλλη επιτυχία ήρθε στο «Standing Kilometre», την ταχύτητα δηλαδή που μπορεί να πιάσει το όχημα εντός απόσταση 1000 μέτρων, εκκινώντας όμως από στάση! Εκεί το προηγούμενο ρεκόρ ήταν στα 152.253 χλμ/ώρα και ανέβηκε τώρα στα 153.252!