Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται S1 Sportback με 220 PS

Ελλάδα 0:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται S1 Sportback με 220 PS

ΝΕΑ

Έρχεται S1 Sportback με 220 PS

ΝΕΑ

Το Α1 1.4 TFSI με τα 185 PS δεν θα είναι το ισχυρότερο μικρό μαζικής παραγωγής της Audi, καθώς οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες επιβεβαιώνουν για μία ακόμη φορά ότι ακολουθεί πιο δυνατή έκδοση. Υπάρχει βέβαια και το Α1 quattro με τα 256 PS, αλλά πρόκειται για ένα αυτοκίνητο με περιορισμένη παραγωγή μόλις 333 μονάδων.

Advertisement
Advertisement

Το μαύρο πεντάθυρο αυτοκίνητο δοκιμών εντοπίστηκε στη Σουηδία και οι φωτογραφίες του δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα Fourtitude που απευθύνεται σε φίλους της γερμανικής εταιρείας. Η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης αποτελεί σαφή ένδειξη ότι κάτι «καυτό» ετοιμάζουν στο Ίνγκολσταντ και το «S1» ήρθε και πάλι στο προσκήνιο. Το περασμένο καλοκαίρι ο κατασκοπευτικός φακός είχε βρει το τρίθυρο S1 να κάνει γύρους στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ. Παραμένει άγνωστο πάντως αν θα επιλεγεί τελικά το συγκεκριμένο όνομα, καθώς παραπέμπει στο θρυλικό αγωνιστικό αυτοκίνητο της δεκαετίας του ’80.

Με δεδομένο ότι υπάρχει έκδοση του Α1 με 185 PS, για να ξεχωρίζει αισθητά το S1 θα εξοπλίζεται με το 2λιτρο turbo του Ομίλου Volkswagen. Προφανώς θα πρόκειται για την εξελιγμένη έκδοση με τα 220 PS και τα 35,7 kgm ροπής, έναν κινητήρα που θα δούμε και στο νέο Golf GTi. Η κίνηση θα μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς, ενώ η επιτάχυνση 0-100 km/h θα ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 6,5 sec.[nggallery id=1158]