Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται το Tiguan-R

Ελλάδα 8:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται το Tiguan-R

ΝΕΑ

Έρχεται το Tiguan-R

ΝΕΑ

Μέσα στο 2014 αναμένεται να δούμε τη σπορ έκδοση του Volkswagen Tiguan. Οι Γερμανοί δουλεύουν πυρετωδώς πάνω στο «R», το οποίο σύμφωνα με τον ειδικό Τύπο της χώρας αναμένεται να μοιάζει αρκετά με το Cross Coupe Concept (φωτογραφία) που είχαμε πρωτοδεί τον Νοέμβριο του 2011. Σας λέγαμε στα τέλη του προηγούμενου μήνα πως οι Γερμανοί είναι έτοιμοι να ανακοινώσουν τη παραγωγή και η έντονη φημολογία των ημερών μας επιβεβαιώνει. To «R» χτίζεται πάνω στη νέα (και αρκετά δημοφιλή) πλατφόρμα MQB της εταιρείας και δεν αναμένεται να έχει αυξημένο μήκος σε σχέση με το απλό Tiguan.

Advertisement
Advertisement

Θα έχει όμως επιδόσεις, αφού εκτός από τα σενάρια για υβριδικά συστήματα (που άλλωστε ταίριαζαν και στη φιλοσοφία που συνόδευε το Cross Coupe Concept), επικρατέστερη κινητήρια δύναμη αναμένεται να είναι ένας υπέρ-τροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας χωρητικότητας δύο λίτρων που θα αποδίδει 280 άλογα, με ροπή της τάξης των 399 Nm.

Παράλληλα, η Volkswagen σκοπεύει να επενδύσει γενικότερα σε αυτή τη κατηγορία, αφού δουλεύει ακόμα πάνω στο νέο Touareg, το Polo Crossover και τα Touran/Golf Alltrack.[nggallery id=493]