Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται το 2013 η SLS AMG Black Series

Ελλάδα 8:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται το 2013 η SLS AMG Black Series

ΝΕΑ

Έρχεται το 2013 η SLS AMG Black Series

ΝΕΑ

Στην πίστα του Nurburgring πραγματοποιεί τις τελευταίες δοκιμές εξέλιξης μία σπέσιαλ έκδοση της SLS AMG. Πρόκειται για την SLS AMG Black Series, ένα μοντέλο με ακόμη πιο εξωπραγματικές επιδόσεις. Αναμένεται να λανσαριστεί  στις αρχές του 2013, οπότε ίσως κάνει παγκόσμια πρεμιέρα είτε στα τέλη Σεπτεμβρίου στην έκθεση του Παρισιού είτε το Νοέμβριο σε εκείνη του Λος Άντζελες.

Advertisement
Advertisement

Στην AMG δουλεύουν πάνω τόσο στην εμφάνιση όσο και στα τεχνικά χαρακτηριστικά της SLS Black Series. Επιπλέον έχουν υποβάλει σε… δίαιτα το αμάξωμα, ώστε να είναι πιο ελαφρύ σε σχέση με την «απλή» SLS. Θα φορά νέο αεροδυναμικό κιτ, για ακόμη μικρότερη αντίσταση και βελτιωμένη οδική συμπεριφορά. Αναμένονται επεμβάσεις τόσο στις αναρτήσεις όσο και στα φρένα.

Όσον αφορά τον κινητήρα κάτω από το τεράστιο καπό, θα παραμείνει ο θηριώδης ατμοσφαιρικός V8. Η AMG τον έχει πιέσει ακόμη περισσότερο ώστε να αποδίδει – όπως αναφέρουν οι πληροφορίες – πάνω από 650 PS και κοντά στα 76 kgm! Επεμβάσεις έχουν γίνει και στο 7τάχυτο MCT SPEEDSHIFT, ώστε να αντέξει την επιπλέον ροπή.  Όλα αυτά σε συνδυασμό με τη μείωση του βάρους, αναμένεται να εκτοξεύουν το σπορ μοντέλο στα 100 km/h από στάση σε περίπου 3,5 sec και να αγγίξει σε τελική ταχύτητα τα 330 km/h.