Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται στο Παρίσι το Opel Adam

Ελλάδα 18:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται στο Παρίσι το Opel Adam

ΝΕΑ

Έρχεται στο Παρίσι το Opel Adam

ΝΕΑ

Το μοντέλο που θα τοποθετηθεί στη βάση της γκάμας της Opel έχει και επίσημα όνομα. Το Adam θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2013 σε 3θυρο αμάξωμα και στο εσωτερικό του θα μπορεί να φιλοξενήσει 4 άτομα. Με μήκος 3,7 μέτρα, θα είναι σημαντικό μακρύτερο από το Volkswagen up!, τον άμεσο αντίπαλό του στο segment Α.

Advertisement
Advertisement

Στο δεύτερο μέρος της ιστορίας με φωτογραφίες, τα στελέχη της Opel αποκαλύπτουν το όνομα του αυτοκινήτου πόλης, επιβεβαιώνοντας τις φήμες των τελευταίων ημερών. Υποστηρίζουν πάντως ότι το όνομα Adam δεν αναφέρεται στον ιδρυτή της μάρκας, Adam Opel, ο οποίος γεννήθηκε στις 9 Μαΐου του 1837, αλλά επιλέχθηκε επειδή προφέρεται εύκολα σε όλες τις χώρες, είναι σύντομο και αντιπροσωπεύει το χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Τα στελέχη της Opel υποστηρίζουν ότι το όνομα Allegra, το οποίο είχε εξεταστεί για το νέο γερμανικό μικρό, ήταν βαρετό και δεν θα ταίριαζε σε αυτό που ήθελαν να δείξουν σε όλες τις αγορές. Το Adam θα είναι το πρώτο επιβατικό μοντέλο της Opel χωρίς το γράμμα «Α» στο τέλος. Παράλληλα επιβεβαίωσαν ότι θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στα τέλη Σεπτεμβρίου στην έκθεση του Παρισιού.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε, το Adam – με βαρύ καμουφλάζ – πραγματοποιεί τις τελευταίες δοκιμές εξέλιξης. Περισσότερο αποκαλυπτική είναι η φωτογραφία του εσωτερικού, το οποίο χαρακτηρίζεται μοντέρνο και ποιοτικό. Λεπτομέρειες για τα μηχανικά μέρη δεν έχουν γίνει γνωστές, αναμένεται πάντως να δούμε κάτω από το καπό και 3κύλινδρο κινητήρα 1.000 cc.[nggallery id=79]

Advertisement
Advertisement