Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται κοινό sport μοντέλο από BMW-Toyota

Ελλάδα 11:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έρχεται κοινό sport μοντέλο από BMW-Toyota

ΝΕΑ

Έρχεται κοινό sport μοντέλο από BMW-Toyota

ΝΕΑ

Μετά την υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης τον περασμένο Ιούνιο στο Μόναχο, οι Όμιλοι BMW και Toyota έφθασαν στην τελική συμφωνία για τη στρατηγική τους συνεργασία. Οι υπογραφές έπεσαν στη Ναγκόγια της Ιαπωνίας και το σημαντικότερο «κεφάλαιο» στο μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο πλάνο είναι η κατασκευή κοινής πλατφόρμας για ένα μεσαίο sport μοντέλο. Το «παρών» έδωσαν και οι επικεφαλής των δύο ομίλων, Ακίο Τογιόντα και Νόρμπερτ Ραιθόφερ.

Advertisement
Advertisement

Η σχετική μελέτη σκοπιμότητας θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη του έτους, οπότε θα περιμένουμε το αυτοκίνητο να «εμφανιστεί» το νωρίτερο μέσα στο 2015. Όπως αντιλαμβάνεται το NewsAuto.gr, το μεσαίο sport μοντέλο θα έχει μήκος γύρω στα 4,5 m, θα είναι πισωκίνητο και θα τοποθετηθεί στη γκάμα της Toyota πάνω από το GT86, αποτελώντας ουσιαστικά τη συνέχεια της θρυλικής Celica. Στη δε BMW θα λάβει θέση πάνω από τη Z4, «βαφτιζόμενο» ίσως Ζ6. Οι κινητήρες ενδέχεται να μην είναι κοινοί, καθώς η μεν Toyota θα δώσει έμφαση στην υβριδική τεχνολογία και στους χαμηλούς ρύπους, η δε BMW στις επιδόσεις.

Οι δύο κολοσσοί στο χώρο της αυτοκίνησης θα συνεργαστούν επίσης στην εξέλιξη πλήρους συστήματος κυψελών καυσίμων (με κινητήρα, μπαταρίες, δεξαμενή υδρογόνου) με στόχο να είναι έτοιμο το 2020, στην εξέλιξη τεχνολογιών που θα περιορίζουν το βάρος των οχημάτων και στην παραγωγή μπαταριών λιθίου – αέρα, οι οποίες έχουν πολλαπλάσια χωρητικότητα από αυτές λιθίου – ιόντων.

Υπενθυμίζουμε ότι παραμένει σε ισχύ η συμφωνία για παροχή από τους Γερμανούς στους Ιάπωνες κινητήρων diesel 1.6 και 2 lt. εξαιρετικά χαμηλών στην κατανάλωση, αρχής γενομένης από το 2014. Θα τους δούμε – μεταξύ άλλων – και στο νέο Toyota RAV4.[nggallery id=1594]

Advertisement
Advertisement