Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα Citroen C5 από την Opel;

Ελλάδα 15:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα Citroen C5 από την Opel;

ΝΕΑ

Ένα Citroen C5 από την Opel;

ΝΕΑ

Σε εργοστάσιο της General Motors θα κατασκευαστεί η επόμενη γενιά του Citroen C5, ως αποτέλεσμα της στρατηγικής συνεργασίας της αμερικάνικης αυτοκινητοβιομηχανίας με τον όμιλο PSA Peugeot Citroen. Αυτό αποκάλυψε ο διευθυντής του εργοστασίου της PSA, που βρίσκεται κοντά στην πόλη Ρεν. Ερωτηθείς από την εφημερίδα Ouest-France, ο Jean-Luc Perrard επισήμανε ότι η σχετική απόφαση έχει ληφθεί εδώ και περίπου 6 μήνες.

Advertisement
Advertisement

Ως αντιστάθμισμα,  στο γαλλικό εργοστάσιο θα επενδυθούν τα επόμενα τρία χρόνια 40 εκατ. ευρώ και θα ανατεθεί η παραγωγή ενός άλλου μοντέλου. «Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος πώς θα γίνει η κατανομή των μελλοντικών μοντέλων ανά εργοστάσιο, όμως το δικό μας δεν θα διακόψει τη λειτουργία του», καθησύχασε τους εργαζόμενους ο Perrard.

Πριν από λίγες ημέρες, με ανακοίνωση της η Opel τόνισε ότι η συνεργασία GM-PSA δεν πρόκειται να επιφέρει απώλεια θέσεων εργασίας στο εργοστάσιο του Ruesselsheim. Από τη γραμμή παραγωγής της PSA στη Ρεν βγαίνουν τα Citroen C5 και C5, καθώς και το Peugeot 508. Η συνεργασία των Αμερικάνων με τους Γάλλους προβλέπει πλατφόρμα της GM για μεσαία μοντέλα όπως το Insignia και το C5 και πλατφόρμα της PSA για τα σουπερμίνι όπως το Corsa και το C3. Η κοινή ανακοίνωση των δύο πλευρών για τα μελλοντικά τους σχέδια αναμένεται το επόμενο διάστημα.