Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έναρξη παραγωγής του νέου Superb

Ελλάδα 22:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έναρξη παραγωγής του νέου Superb

ΝΕΑ

Έναρξη παραγωγής του νέου Superb

ΝΕΑ

Τα πρώτα ανανεωμένα Superb βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής, ένα μήνα πριν αρχίσει η διάθεσή τους στην Ευρώπη. Η ναυαρχίδα της Skoda κατασκευάζεται στο Κβάσινι της Τσεχίας, μαζί με τα Roomster και Yeti. Το λανσάρισμα στην ευρωπαϊκή αγορά θα είναι ταυτόχρονο για το sedan και το combi αμάξωμα.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Superb αποκτά την εταιρική μάσκα της Skoda, την οποία έχουμε δει ήδη σε Rapid και Octavia. Επεμβάσεις έγιναν επίσης στα εμπρός φωτιστικά σώματα, την εισαγωγή αέρα στον προφυλακτήρα και τους προβολείς ομίχλης. Τα αμφιλεγόμενα πίσω φώτα του απερχόμενου μοντέλου εγκαταλείπονται, με τα νέα τεχνολογίας LED να προσδίδουν πιο πολυτελή εικόνα. Η «ουρά» του Combi θυμίζει έντονα τη νέα station Octavia.

Οι κινητήρες του Superb έγιναν πιο «οικολογικοί», με τους diesel αλλά και το βασικό βενζίνης 1.4 TSI 125 PS να συνδυάζονται στάνταρ με start/stop και σύστημα επανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα. Η έκδοση GreenLine με τον 1.6 TDI των 105 PS υποχωρεί και άλλο σε κατανάλωση (4,2 lt/100 km) και ρύπους (109 g/km). Ο 2λιτρος TDI (140 PS) αποκτά χειροκίνητο κιβώτιο στην έκδοση 4×4, ενώ το επίσης τετρακίνητο 2.0 TDI 170 PS συνδυάζεται πλέον με το 6τάχυτο DSG.[nggallery id=2657]