Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έναρξη παραγωγής για το Infiniti Q50

Ελλάδα 14:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έναρξη παραγωγής για το Infiniti Q50

ΝΕΑ

Έναρξη παραγωγής για το Infiniti Q50

ΝΕΑ

Υπό το βλέμμα του επικεφαλής της Nissan, Κάρλος Γκον, και του Προέδρου της Infiniti, Γιόχαν ντε Νάισεν, άρχισε η παραγωγή του Q50 στο εργοστάσιο του Τοτσίγκι, στην Ιαπωνία. Το μεσαίο sedan είναι το πρώτο αυτοκίνητο της νέας εποχής στην οποία εισέρχεται το πολυτελές παρακλάδι της Nissan.

Advertisement
Advertisement

Η διάθεση του Q50 θα αρχίσει από τις ΗΠΑ και τον Καναδά το καλοκαίρι, ενώ πριν το τέλος του έτους θα κυκλοφορήσει και στις αγορές της Ευρώπης. Στο πλαίσιο μάλιστα της στρατηγικής συνεργασίας του Ομίλου Renault-Nissan με αυτόν της Daimler, η Infiniti θα δανειστεί κινητήρες από τη Mercedes, με το Q50 να «φορά» τον 4κύλινδρο 2.2 diesel, απόδοσης 170 PS και 40,7 kgm ροπής. Τον γνωρίζουμε από την παρουσία του στη C-Class και τη C220 CDI.

Κατά τη διάρκεια της τελετής μεταδόθηκε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του Σεμπάστιαν Φέτελ, στον οποίο έχει αποδοθεί ο τίτλος του «Διευθυντή Επιδόσεων» της Infiniti. «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια για την έναρξη παραγωγής και να πω ότι είμαι χαρούμενος που συμμετείχα στην εξέλιξη του Q50», ανέφερε ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1.

Πέρα από την έκδοση diesel, το Q50 θα είναι διαθέσιμο και ως υβριδικό, με κινητήρα βενζίνης 3,5 lt. και ηλεκτρικό μοτέρ, για συνδυαστική ισχύ 360 PS. Προαιρετικά, το μοντέλο της Infiniti θα μπορεί να παραγγελθεί και με τετρακίνηση.[nggallery id=2585]

Advertisement
Advertisement