Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Άρχισε η παραγωγή του Fiat 500L

Ελλάδα 22:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Άρχισε η παραγωγή του Fiat 500L

ΝΕΑ

Άρχισε η παραγωγή του Fiat 500L

ΝΕΑ

Τις 200.000 μονάδες θα φθάσει η ετήσια παραγωγή του 500L στη μονάδα της Fiat, στην πόλη Κραγκούγιεβατς της Σερβίας. Τα εγκαίνια του ανακαινισμένου εργοστασίου έγιναν από τον Πρωθυπουργό της χώρας, Μίρκο Τσβέτκοβιτς, και τον Διεθύνοντα Σύμβουλο της Fiat, Σέρτζιο Μαρκιόνε. Η συνολική επένδυση στη γραμμή παραγωγής του Κραγκούγιεβατς, όπου θα απασχολούνται 2.400 εργαζόμενοι, αγγίζει το ένα δισ. ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Οι Τσβέτκοβιτς, Μαρκιόνε καθώς και άλλοι επίσημοι υπέγραψαν στο πρώτο αυτοκίνητο που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής, ένα λευκό 500L. Το «αφεντικό» της Fiat εξύμνησε τη Σερβία για τη δημιουργία ενός «ελκυστικού περιβάλλοντος για τους ξένους επενδυτές». Από την πλευρά του, ο Πρωθυπουργός της Σερβίας ανέφερε ότι η παραγωγή του 500L θα βελτιώσει τη φήμη της χώρας του και παράλληλα θα αποφέρει κέρδη και στις δύο πλευρές.

Η εταιρεία Fiat Automobili Srbija ιδρύθηκε στα τέλη του 2008 και σε αυτήν συμμετέχουν κατά 67% η Fiat και κατά 33% η δημοκρατία της Σερβίας. Η διάθεση του 500L (της… ευρύχωρης έκδοσης του γνωστού μας 500) στην ευρωπαϊκή αγορά θα αρχίσει το τελευταίο τρίμηνο του 2012.