ΝΕΑ

Άρχισε η παραγωγή του νέου Leon

Ελλάδα 10:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Άρχισε η παραγωγή του νέου Leon

ΝΕΑ

Άρχισε η παραγωγή του νέου Leon

ΝΕΑ

Η Seat είναι ένας από τους κατασκευαστές που πλήττονται περισσότερο από την ύφεση στην ευρωπαϊκή οικονομία. Στη θυγατρική του Ομίλου Volkswagen στηρίζουν πολλά στην τρίτη γενιά του Leon, η παραγωγή του οποίου άρχισε στο εργοστάσιο του Μαρτορέλ. Η συνολική επένδυση της Seat για την εξέλιξη του μοντέλου και τη διαμόρφωση της γραμμής παραγωγής ανέρχεται σε 800 εκατ. ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η παραγωγή του νέου 5θυρου Leon εξασφαλίζει 1.600 θέσεις εργασίας στο Μαρτορέλ, ενώ θα γίνουν και προσλήψεις όταν αρχίσει μέσα στο 2013 η κατασκευή τόσο του 3θυρου όσο και του station wagon μοντέλου. Οι πωλήσεις του Leon θα αρχίσουν το Νοέμβριο από τις Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία, με την Ισπανία να ακολουθεί στις αρχές του 2013. Τους πρώτους μήνες του ερχόμενου έτους αναμένεται και στη χώρα μας.

Το μικρομεσαίο μοντέλο της Seat μοιράζεται την πλατφόρμα MQB του Ομίλου Volkswagen μαζί με τα Golf και Α3, αλλά και την αναμενόμενη Octavia. Το μήκος του έχει μειωθεί κατά περίπου 5 cm σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, φθάνοντας τα 4,26 m. Και όμως το μεταξόνιο είναι σχεδόν 6 cm μακρύτερο, καθώς οι μηχανικοί της Seat τοποθέτησαν τον μπροστινό άξονα 40 mm πιο μπροστά. Μεγαλύτερος είναι ο χώρος και για τις αποσκευές, φθάνοντας πλέον τα 380 lt. Η χρήση ελαφρύτερων υλικών συνέβαλε στη μείωση του βάρους κατά 90 kg, συγκριτικά με το απερχόμενο μοντέλο.

Σημαντικό ατού για την εμπορική πορεία του Leon είναι η υπερπλήρης γκάμα των κινητήρων. Τα σύνολα βενζίνης περιλαμβάνουν τους 1.2 και 1.4 TSI (ο πρώτος με ισχύ 86 και 105 PS και ο δεύτερος με 122 PS), αλλά και τον 1.8 απόδοσης 180 PS για την έκδοση FR. Στην πλευρά των diesel ξεχωρίζει ο 1.6 TDI με 105 PS της έκδοσης Ecomotive. Διαθέτοντας σύστημα start/stop, καταναλώνει μόλις 3,8 lt/100 km και εκπέμπει 99 gr. CO2 για κάθε km. Αυτό σημαίνει ότι απαλλάσσει τον ιδιοκτήτη του από τα τέλη κυκλοφορίας! Θα εξοπλιστεί επίσης με τον 1.6 με 90 PS και το 2λιτρο με 150 και 184 PS. Τα διαθέσιμα συστήματα μετάδοσης περιλαμβάνουν 5τάχυτο και 6τάχυτο μηχανικό, 6τάχυτο και 7τάχυτο DSG.[nggallery id=854]

Advertisement
Advertisement

 

Θέλεις να αγοράσεις νέο αυτοκίνητο; Με τη Volkswagen Bank μπορείς!