Live Κίνηση
Περισσότερα
MIRROR

Ερντογάν: Παρατάει την πολιτική και γίνεται Μάσκ – Θέλει εργοστάσιο στην Ελλάδα

Ελλάδα 21:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ερντογάν: Παρατάει την πολιτική και γίνεται Μάσκ – Θέλει εργοστάσιο στην Ελλάδα

MIRROR

Ερντογάν: Παρατάει την πολιτική και γίνεται Μάσκ – Θέλει εργοστάσιο στην Ελλάδα

MIRROR

Ιδιαίτερα απογοητευμένος ο μόνιμος Πρόεδρος της Τουρκίας μετά την σκληρή εκλογική ήττα στις Δημοτικές εκλογές…

Advertisement
Advertisement

Μπορεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά το ξεκαθάρισμα του χθεσινού εκλογικού αποτελέσματος να δήλωσε ότι  «…η 31η Μαρτίου για εμάς δεν είναι το τέλος, είναι σημείο καμπής», όμως κύκλοι αναφέρουν πως η βαριά ήττα, ώθησε τον Τρούρκο Πρόεδρο να πάρει αποφάσεις για το επόμενο βήμα του, το οποίο σαφώς δεν είναι η συνταξιοδότηση.

Το όνειρα του 70χρονου Τούρκου ηγέτη συνεχίζονται θέλοντας να δημιουργήσει την Τουρκική Tesla, ως ο επόμενος -αν και μεγαλύτερος- Ίλον Μάσκ- που θα αφήσει στα τέσσερα παιδιά του μία έτοιμη και δυνατή αυτοκινητοβιομηχανία.

Τα πρώτα βήματα έχουν γίνει άλλωστε με την Togg, με τις φήμες που οργίαζαν, σύντομα να επιβεβαιώνονται, περί ενός κρυφού χρηματοδότη και ιδιοκτήτη, που δεν είναι άλλος από τον  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Advertisement
Advertisement

Η ιστορία της τουρκικής αυτοκινητοβιομηχανίας Togg ξεκίνησε με το όραμα της Τουρκίας να δημιουργήσει το δικό της εθνικό αυτοκίνητο. Επίσημα τουλάχιστον, το 2018, η Τουρκική Ομοσπονδία Επιχειρηματικότητας και Τεχνολογίας (TOBB) συγκέντρωσε μερίδια από διάφορους επιχειρηματίες και δημιούργησε την κοινοπραξία Togg. Ο στόχος ήταν η ανάπτυξη και κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Togg ανακοίνωσε το πρώτο της μοντέλο τον Σεπτέμβριο του 2019, ένα ηλεκτρικό SUV. Η παραγωγή ξεκίνησε στο Bursa το 2022, και η παραγωγή αναμένεται να αυξηθεί σταδιακά, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και προωθώντας την τοπική οικονομία.

Η Togg σχεδιάζει να κυκλοφορήσει πολλά μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων επιβατικών και επαγγελματικών οχημάτων.

Advertisement

Μάλιστα στα ευρύτερα σχέδια της είναι να κατασκευαστεί μία μεγάλη μονάδα παραγωγής στα εδάφη της Ε.Ε., με τις φήμες να αναφέρουν πως έχει ήδη συμφωνηθεί αυτή να γίνει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κόρινθο…

ή στην Κρήτη, ή στην Ρόδο, ή στην Αστυπάλαια…

Advertisement

Όπου και να δημιουργηθεί το εργοστάσιο της Τουρκικής… Tesla και του Σουλτάνου νέου Ιλον Μάσκ, η ομάδα του no1 ΜΜΕ για το αυτοκίνητο και την μοτοσυκλέτα, σας εύχεται ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ και προσοχή στα Fake news που οργιάζουν στο Διαδίκτυο…