Live Κίνηση
Περισσότερα
Mercedes-Benz EQ

Mercedes-Benz EQA: Πλούσιος εξοπλισμός για μια νέα εποχή κινητικότητας

Ελλάδα 3:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes-Benz EQA: Πλούσιος εξοπλισμός για μια νέα εποχή κινητικότητας

Mercedes-Benz EQ

Mercedes-Benz EQA: Πλούσιος εξοπλισμός για μια νέα εποχή κινητικότητας

Mercedes-Benz EQ

Τα καινούργια δεδομένα που φέρνει η ηλεκτροκίνηση απαιτούν και προσαρμογή των αυτοκινήτων στη νέα κινητικότητα που διαμορφώνεται. Και η Mercedes-Benz ΕQA έχει όλα τα σύγχρονα εφόδια τεχνολογίας και εξοπλισμού για να βρεθεί στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων.

Advertisement
Advertisement

Όταν όλα αλλάζουν με τόσο δραματικούς ρυθμούς στην αυτοκίνηση, απαιτούνται γρήγορα ανακλαστικά και βιομηχανική εγρήγορση. Κάτι που εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο η στρατηγική απόφαση της Mercedes-Benz να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό brand με την επωνυμία EQ. Στην ουσία πρόκειται για ένα οικοσύστημα ηλεκτρικής κινητικότητας το οποίο αφορά προϊόντα, υπηρεσίες και νέες τεχνολογίες. Είναι ενδεικτικό ότι έως το 2030, η Mercedes-Benz θα διαθέτει συνολικά περισσότερα από 20 αμιγώς ηλεκτρικά και 25 plug-in υβριδικά μοντέλα.

νέα Mercedes-Benz EQA, ως το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό compact SUV, έρχεται να προστεθεί στην επιτυχημένη οικογένεια των αυτοκινήτων αυτής της κατηγορίας της Μercedes-Benz. Η πρωτοποριακή σχεδίαση και ο διαισθητικός χειρισμός είναι τα δύο κύρια χαρακτηριστικά της EQA. Με αυτό το αυτοκίνητο, η μάρκα προσφέρει για πρώτη φορά στο αγοραστικό κοινό μία εξολοκλήρου ηλεκτρική Mercedes στην compact κατηγορία με μεγάλη αυτονομία που διασφαλίζει τη χρηστικότητά της στην καθημερινότητα.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο προσφέρονται εδώ

Advertisement
Advertisement

Η παραγωγή της EQA στο εργοστάσιο της Mercedes-Benz στο Rastatt της Γερμανίας ξεκίνησε το 2020. Όπως με όλα τα μοντέλα Mercedes-EQ που κυκλοφορούν ήδη στους δρόμους του κόσμου, την EQC και την EQV, η EQA βγαίνει από την ίδια γραμμή παραγωγής οχημάτων με συμβατικά ή υβριδικά συστήματα κίνησης. Αυτό σημαίνει, ότι και τα πέντε μοντέλα που παράγονται στο εργοστάσιο της Mercedes-Benz στο Rastatt έχουν ηλεκτρικές εκδόσεις. Επιπλέον της αμιγώς ηλεκτρικής EQA, στο εργοστάσιο αυτό παράγονται επίσης οι A-Class, A-Class Sedan, B-Class και το compact SUV GLA με κινητήρες εσωτερικής καύσης καθώς και σε plug-in υβρδικές εκδόσεις.

Για αυτόν το λόγο το εργοστάσιο της Mercedes-Benz στο Rastatt παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην πορεία της μάρκας προς τον στρατηγικό της στόχο για ουδέτερο ανθρακικό αποτύπωμα και την παραγωγή ενεργειακά ουδέτερου στόλου αυτοκινήτων της MercedesBenz AG. Τα στελέχη των μπαταριών για την EQA παρέχονται από την Accumotive, τη θυγατρική της Mercedes-Benz στην πόλη Kamenz της Γερμανίας. Το εργοστάσιο μπαταριών στην Πολωνική πόλη  Jawor προετοιμάζεται και αυτό για την παραγωγή μπαταριών για τα compact ηλεκτρικά μοντέλα της Mercedes-EQ.

Advertisement

Η EQA 250 με κίνηση στους εμπρός τροχούς έρχεται με πολλά καινοτόμα συστήματα και έναν πολύ πλούσιο βασικό εξοπλισμό όσον αφορά την άνεση, την ασφάλεια, και την πρακτικότητα. Ο πλούσιος βασικός εξοπλισμός της περιλαμβάνει χαρακτηριστικά όπως οι προβολείς LED high Performance με σύστημα Adaptive High beam Assist, τη λειτουργία EASY-PACK για το χώρο φόρτωσης με ηλεκτρικό σύστημα ανοίγματος και κλεισίματος, ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, εσωτερικό ατμοσφαιρικό φωτισμό 64 χρωμάτων, καθίσματα άνεσης με υποστήριξη μέσης 4 σημείων, κάμερα οπισθοπορείας για αυξημένη άνεση και καλύτερη οπτική στην όπισθεν και ένα σπορτιφ, δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι. Επίσης περιλαμβάνει το προηγμένο σύστημα infotainment MBUX (Mercedes-Benz User Experience) με δυνατότητα εκμάθησης και 2 οθόνες 7,0 ιντσών.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο προσφέρονται εδώ

Advertisement

Για περιορισμένο χρονικό διάστημα μετά τη είσοδο της EQA στην αγορά, θα διατίθεται η Edition 1. Η εξωτερική εμφάνιση αυτής της περιορισμένης, ειδικής έκδοσης συνδυάζει στοιχεία του πακέτου εξοπλισμού Night με στοιχεία από τη γραμμή AMG, ενώ η ξεχωριστή σπορ παρουσία ολοκληρώνεται με ζάντες 20 ιντσών. Στο εσωτερικό, ξεχωρίζει ο φωτισμός και οι μπλε διακοσμητικές ραφές στα καθίσματα και στις πόρτες. Tα δερμάτινα καθίσματα είναι σε χρώμα “nevagrey”, με διακριτικές ραφές στο χαρακτηριστικό χρώμα της Mercedes-EQ, το PureBlue.

Με την EQA, προσφέρονται δυο εναλλακτικές γραμμές εξοπλισμού, η Electric Art και η AMG με οπτικό πακέτο AMG στον εξωτερικό και εσωτερικό σχεδιασμό. Επίσης προσφέρονται τρία διαφορετικά πακέτα εξοπλισμού, ώστε να διευκολυνθεί ακόμα περισσότερο ο αγοραστής της στην επιλογή στοιχείων εξατομίκευσης του αυτοκινήτου του:

Advertisement

Το πακέτο Advanced (περιλαμβάνεται στην έκδοση Edition 1) προσθέτει στοιχεία άνεσης και ασφάλειας επιπλέον των βασικών χαρακτηριστικών της EQA. Στο εσωτερικό, δύο οθόνες 10.25 ιντσών συγχωνεύονται για να δημιουργήσουν μία ευρεία οθόνη (Wide screen Cockpit). Ο οδηγός υποστηρίζεται από συστήματα υποβοήθησης όπως Blind Spot Assist, το πακέτο καθρεπτών και το πακέτο parking με κάμερα οπισθοπορείας.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο προσφέρονται εδώ

Το πακέτο Premium επιπλέον των χαρακτηριστικών του πακέτου Advanced προσθέτει ασύρματη φόρτιση και σύνδεση μέσω Bluetooth, διζωνικό αυτόματο κλιματισμό Thermotronic, πακέτο άνεσης Keyless Go, προηγμένο ηχοσύστημα advanced Sound System, MBUX – πλοήγηση με επαυξημένη πραγματικότητα, θερμαινόμενα καθίσματα.

Το πακέτο Premium Plus επιπλέον των χαρακτηριστικών του πακέτου Premium προσθέτει μία πανοραμική οροφή, το ηχοσύστημα Burmester ® surround, το πακέτο πάρκινγκ με κάμερα 360° μοιρών και τα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα οδηγού/συνοδηγού με λειτουργία μνήμης.

Βασικός εξοπλισμός της EQA για την Ελλάδα:

– Ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών
– Προβολείς LED High Performance
– Επένδυση με συνθετικό δέρμα / ύφασμα
– Πακέτο άνεσης καθισμάτων με υποστήριξη μέσης 4 σημείων
– MBUX multimedia σύστημα με 2 οθόνες 7.25 ιντσών
– Ατμοσφαιρικός φωτισμός 64 χρωμάτων
– Κάμερα οπισθοπορείας
– THERMATIC αυτόματος κλιματισμός
– Αυτόματη λειτουργία πόρτας χώρου αποσκευών
– Ενεργό σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας
– Ενεργή υποβοήθηση πέδησης
– Πακέτο φωτισμού και ορατότητας
– Ράγες οροφής αλουμινίου
– Καλώδιο φόρτισης 11kW για wallbox
– Καλώδιο φόρτισης για οικιακή πρίζα (σούκο)

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο προσφέρονται εδώ