Live Κίνηση
Περισσότερα
Mercedes-Benz EQ

Μercedes-Benz EQA: Πλούσιος εξοπλισμός, ελκυστική τιμή

Ελλάδα 22:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μercedes-Benz EQA: Πλούσιος εξοπλισμός, ελκυστική τιμή

Mercedes-Benz EQ

Μercedes-Benz EQA: Πλούσιος εξοπλισμός, ελκυστική τιμή

Mercedes-Benz EQ

Η Mercedes-Benz με τη νέα EQA δείχνει ότι η ηλεκτροκίνηση δεν είναι ένα άπιαστο όνειρο για ένα πιο ευρύ κοινό. Και μάλιστα με ένα πληθωρικό πακέτο εξοπλισμού, με τα πιο εξελιγμένα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης.

Advertisement
Advertisement

Με τη νέα EQA η Mercedes-Benz κάνει την ηλεκτροκίνηση πολύ πιο προσιτή σε ένα πιο διευρυμένο κοινό και την καθιστά απόλυτα ανταγωνιστική απέναντι στις αντίστοιχες προτάσεις με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Η τιμή της στην χώρα μας ξεκινά από τις 39.992 ευρώ με την επιδότηση του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά”.

Στο κόστος αυτό θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και τα σημαντικά οικονομικά και φορολογικά οφέλη που ισχύουν για ιδιωτική ή εταιρική χρήση. Και μαζί πολλές ακόμα σημαντικές παροχές, όπως η εξασφαλισμένη στο μέλλον ελεύθερη κυκλοφορία σε πράσινες περιοχές χωρίς τον κίνδυνο προστίμων. Και όλα αυτά σε συνδυασμό με το χαμηλό λειτουργικό κόστος λόγω της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος και τα πολύ περιορισμένα έξοδα για σέρβις. Στοιχεία τα οποία συνδυαστικά οδηγούν σε πιο γρήγορη απόσβεση της αξίας της σε σύγκριση με ένα παρόμοιων προδιαγραφών όχημα με συμβατικό κινητήρα στον ωφέλιμο χρόνο ζωής ενός αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Σε όλα αυτά η Mercedes-Benz έρχεται να δημιουργήσει ακόμα πιο ελκυστικές συνθήκες για τον αγοραστή προσθέτοντας και ένα ιδιαίτερα ελκυστικό πακέτο εξοπλισμού, πλήρες και άκρως εξελιγμένο τεχνολογικά ακόμα και από τη βασική έκδοση. Σε αυτόν περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων το ενεργό σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας και η ενεργή υποβοήθηση πέδησης. Οι διευρυμένες λειτουργίες του πακέτου υποβοήθησης οδήγησης περιλαμβάνουν, ενδεικτικά, τη λειτουργία αλλαγής κατεύθυνσης, τη λειτουργία λωρίδας έκτακτης ανάγκης, τη λειτουργία προειδοποίησης αποβίβασης, που ειδοποιεί τον οδηγό όταν προσεγγίζουν ποδηλάτες ή οχήματα, και ένα σύστημα προειδοποίησης όταν ανιχνεύονται πεζοί κοντά σε διαβάσεις.

Άλλα στοιχεία εξοπλισμού που συναντώνται στη νέα EQA είναι οι προβολείς LED High Performance με προσαρμοζόμενη υποβοήθηση, το πίσω καπό EASY-PACK με ηλεκτρική λειτουργία ανοίγματος και κλεισίματος, ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, ο ατμοσφαιρικός φωτισμός 64 χρωμάτων, το σύστημα Infotainment MBUX (Mercedes-Benz User Experience) και η πλοήγηση με Ηλεκτρική Νοημοσύνη.

Advertisement

Προαιρετικά για την EQA προσφέρεται ένα σύνδεσμος ρυμουλκούμενου με σύστημα σταθεροποίησης ESP. Ιδιαίτερα εξυπηρετικό χαρακτηριστικό είναι το ηλεκτρικό σύστημα ασφάλισης της κεφαλής του κοτσαδόρου. Ο διακόπτης απασφάλισης και η ενδεικτική λυχνία βρίσκονται στο πίσω καπό. Αφού απασφαλίσει η κεφαλή του κοτσαδόρου, μπορεί είτε να εκτείνεται προς τα έξω είτε, όταν δεν χρησιμοποιείται, να εισάγεται στην επένδυση του πίσω προφυλακτήρα. Το φορτίο ρυμούλκησης (με/χωρίς φρένο) της EQA 250 ανέρχεται σε 750 κιλά, ενώ το φορτίο στο σημείο σύνδεσης σε 80 κιλά. Ο σύνδεσμος ρυμουλκούμενου έχει εγκριθεί για χρήση με σχάρα ποδηλάτου. Τα μοντέλα με τετρακίνηση θα μεταφέρουν ακόμη μεγαλύτερο φορτίο ρυμούλκησης.

Advertisement

Για τον πρώτο χρόνο της EQA στην αγορά θα διατίθεται και στην έκδοση Edition 1, η οποία συνδυάζει στοιχεία του πακέτου εξοπλισμού Night με στοιχεία από τη γραμμή AMG, ενώ η ξεχωριστή σπορ εμφάνισή της ολοκληρώνεται με ζάντες 20 ιντσών. Στο εσωτερικό, ξεχωρίζουν το διακοσμητικό ταμπλό με φωτισμό στο φόντο και οι μπλε διακοσμητικές ραφές στα καθίσματα και στις πόρτες. Tα δερμάτινα καθίσματα είναι σε χρώμα “neva grey”, με διακριτικές ραφές στο χαρακτηριστικό χρώμα της Mercedes-EQ, Pure Blue.

Advertisement

Τέλος ο εξοπλισμός όλων των εκδόσεων της EQA κλιμακώνεται σε τρία στάδια, Advanced, Premium και Premium Plus με την τελευταία να φέρνει την EQA σε ένα κορυφαίας πολυτέλειας επίπεδο, διαθέτοντας εκτός των άλλων μία μεγάλη πανοραμική οροφή, το εξαιρετικής απόδοσης ηχοσύστημα Burmester surround, το πακέτο πάρκινγκ με κάμερα 360° μοιρών και τα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα οδηγού/συνοδηγού με λειτουργία μνήμης.

Διαβάστε επίσης:
Mercedes-Benz EQA: Κορυφαία απόδοση και αυτονομία
Mercedes-Benz EQA: Με εντυπωσιακό ψηφιακό κόσμο
Τα ξεχωριστά πακέτα εξοπλισμού της Mercedes-Benz EQA